FRÅN ÅRSRESUMÉN-DECEMBER MÅNAD

Jag läste igenom min årsresumé precis och insåg att jag helt hade glömt bort att lägga upp några bilder från december månad. Så det ska jag rätta till, men här kommer det igen i ett eget inlägg:
 
December, årets mysigaste månad. Att jobba på en förskola under juletiderna var verkligen underbart. Jobbdagar fyllda med lussebulls-bak, julpyssel, julsånger, lucia och julkalender. Vi fick njuta av första och enda snön denna vinter (än så länge) och trots att jag inte skulle fira julen i Svergie hade jag riktiga julkänslor. Jag jobbade min sista dag på Skogens förskola och det var med gråt i halsen jag kramade mina underbara barn och kollegor hejdå på obestämd tid. Några dagar innan jul lämnade jag och min familj Sverige för en helt underbar vecka på Gran Canaria. Av alla resor jag varit på tar denna nog första-priset och jag längtar redan tillbaka så mycket att det svider i hjärtat. December månad och 2013 avslutades med en helt perfekt nyårskväll och natt med mina bästa vänner. 
 
 
 

MÅNDAG

Godkväll! 
Jag ligger för tillfället helt klarvaken i min säng och försöker sova. Jag gav precis upp och kom samtidigt på att jag inte skrivit något dags-inlägg idag, mer än mitt långa resumé-inlägg om 2013, hoppas det uppskattades av i alla fall någon stackars själ där ute som inte har något bättre för sig än att läsa min blogg. Jag har i alla fall haft en bra dag idag och som vanligt började den med en alldeles för lång sovmorgon. Jag SKA vända tillbaka dygnet nu, jag har faktiskt satt klockan på halv åtta imorgon så då är det bara att dra sig upp. Efter frukosten åkte jag in till gymmet för att träffa min PT (haha hatar det ordet) Louise. Vi körde mitt träningspass som hon har satt ihop åt mig och det gick jättebra och var grymt jobbigt. När jag kom hem och hade duschad och ätit satte jag mig vid datan för att trixa ihop det föregående inlägget, och det tog 3 hela timmar. Så helt plötsligt var det kväll och middagsdax och resten av kvällen har jag legat i soffan framför bland annat Sveriges mästerkock som äntligen är tillbaka, jag älskar det programmet! Nu har jag sett klart dagens PH och nu måste jag verkligen försöka sova. Jag står ju trots allt som inringning och det skulle ju vara väldigt jobbigt att bli inringd för jobb tidigt på morgonen om jag inte har sovit något under natten.. Så med det säger jag GODNATT❤️

Nu var det längesen jag bjöd på en kvällsmat-bild så här kommer två: 





ÅRSRESUMÉ 2013

Bättre sent än aldrig, har jag nu pysslat ihop en årsresumé över mitt 2013. Det är så fint att titta tillbaka på allt man gjort och inse vilket underbart år man faktiskt har haft. Jag har upplevt några av vad som kan bli de bästa stunderna i livet och det är med både sorg och lycka jag tittar tillbaka och minns hur myckert bra jag har fått vara med om. 
 
Januari och det nya året, 2013, började i Trysil med min familj, pojkvän och Linus. En vecka av skidåkning, varm choklad, underställ och raggsockar och väldigt mycket mys, med bara människor jag älskar. Resterande tid av denna månad gick mest till myskvällar med vänner och pojkvän, träning och en hel del skolarbeten som låg på hög efter lovet. En efterlängtad helg i Dalarna hos mina saknade kusiner hann vi också med innan januari månad började lida mot sitt slut. 
 
 
Februari, som brukar vara lite av en kall, trist och grå månad blev trots allt väldigt fin och bra ändå. Födelsedagsfirande av min gamla och bästa vän Karin, mycket tid med Robin då vi under samma månad prickade in vår 3-årsdag, alla hjärtans dag, shopping och hotellnatt i Göteborg, många myskvällar och årets första och enda skridskoåkning. Min pappa fyllde även år och som vanligt hade vi ett berg av skoluppgifter att göra, som jag tack och lov orkade mig igenom tack vare mycket träning som jag älskar och mycket tid med vänner. Som pricken över i:et avslutades februari månad med 100-dagars då jag och mina älskade klasskamrater firade enda in på småtimmarna. 
 
 
Mars minns jag som en väldigt fyrkantig månad. Jag gick i skolan, tränade, pluggade, åt och sov. Helgerna gick mest åt till fredagsmys, lördagsmys och söndagsångest. Det stora och omtalade projektarbetet sattes igång och det var med både nyfikenhet, lite glädje men ganska mycket ångest som vi började spåna idéer. Men i all denna stress, hade jag som tur var mina fina tjejer som upplevde samma skolångest då vi gick i samma klass. Så mycket tid spenderade jag med dom, vilket jag saknar så himla mycket idag då det naturliga att ses varje dag inte finns längre. Esteternas grymma föreställning med musik och dans ägde också rum vilket jag aldrig missar. 
 
 
Efter en ganska grå månad innan kom färgglada och härliga April. Början av denna favoritmånad spenderades i Fuerteventura med min syster om mamma på en träningsresa. En så otroligt bra resa med massor träning, sol, bad, mat och helt underbart hotell. April fortsatte med mycket fix med balklänning, studentklänning och allt vad som hör där till då studenten verkligen började närma sig på riktigt. Vi firade 50 ynka dagar kvar till studenten med sporttema i skolan och klass-förfest och utgång på kvällen. Under denna månad fyllde jag även 19 år, uteserverings-tiderna på alla fik startade, vi njöt av årets första grillkväll i solnedgången och dessutom spenderade jag och Robin ännu en helg i Göteborg för vårshoppning och hotellmys. 
 
 
Maj månad var en hektisk men helt otroligt bra månad. Efter ett lugnt valborgsfirande ägnade vi 1 maj till en heldag av projektarbete då vårt lopp ihop med Cissi, "spring för livet" tog form. Det blev en lyckad dag och 70 000 kr skänktes till Cancerfonden tack vare att så många kom och sprang och bidrog med sin del. Under denna månad fyllde även min fina vän Pontus år vilket självklart firades och det blev vanligare med kvällar av grill och mys. Vi hade en så fin och minnesvärd klassresa i Göteborg och inte långt efter det hade vi en så rolig och fin klassfest hos Amanda. 8 dagar till studenten firades med grill och volleyboll och mycket tid av denna månad spenderade jag med mina fina tjejer. Att vi hade enormt mycket i skolan då det allra sista skulle göras klart spelade inte så stor roll just då när allt annat var så underbart.
 
 
Efter en underbar månad av lycka och förväntningar kom äntligen Juni, månaden då allt verkligen skulle äga rum.   2 dagar innan studenten var det "avloppet" i skolan vilket innebar utklädnad, tävlingar, skrik och sång. Under kvällen träffades alla tjejer i klassen hemma hos Johanna för en så himla lyckad förfest innan vi dansade, kvävndes, halkade och hade så jävla kul på skumpartyt på Bogrens. Den 5 juni var dagen vi alla väntat på, studenten. En dag full av lycka. Jag får tårar i ögonen och klump i halsen när jag tänker tillbaka på denna fantastiska dag som jag fick spendera med mina underbara vänner, familj, pojkvän och släkt. Några dagar efter studenten ägde balen rum och det var verkligen en fantastisk dag från början till slut. Förberedelser, nervositet, röda mattan, middag, vänner och så jävla mycket dans i en alldeles för obekväm klänning som hela tiden ville åka ner, men jag älskade det. Dagen efter balen lämnade jag och mina tjejer Sverige för en vecka i Cypern. En vecka full med sol, bad, drinkar, dans, skratt, gråt, nya ansikten och fina minnen. Efter en helt fantastisk tid av studentliv som tärde en hel del på kroppen, firade jag en lugn och så himla mysig midsommar på Vallda med mina bästa vänner som jag spenderat alldeles för lite tid med den senaste tiden. Väl hemma i Skövde igen drog sommarjobbet igång och resterande tid av juni månad gick till jobb och ta-igen-tid med vänner jag inte hunnit med. 
 
 
Juli månad var en lite smådeppig månad till en början då man gick från ett liv fullt av ren och skär studentlycka, till ett liv mest fullt av jobb. Men trots detta blev det en väldigt bra månad då jag under tiden jag inte jobbade, spenderade mycket tid i den fina sommarstaden Hjo med vänner och familj, hade en sjukt rolig helg och utgång i Göteborg och spenderade många mysiga sensommarkvällar med mina bästa vänner. 
 
 
I början på Augusti hade jag äntligen en veckas semester och jag tog verkligen tillvara på varje dag, från morgon till kväll. Bad, grill, dans på husaren, många dagsresor till Göteborg för bad och uteserveringskvällar, Sommarland, Liseberg och slutligen en helt underbar helg i Göteborg med min kärlek fylld av shoppning, hotell och supermatchen Real Madrid-PSG. Efter ytterligare några veckor av jobb gjorde jag min sista dag och var därmed arbetslös, vilket firades med ytterligare en utgång i Göteborg. I slutet av augusti spenderade jag en helg i Skåne i Pontus sommarstuga och efter det jobbade jag mina första dagar inom förskolan. 
 
 
Början av September gick mest åt till jobb inom vården och förskolan, då jag jobbade som timvikare. Efter fyra dagar på Skogens förskola blev jag erbjuden heltidstjänst fram till jul vilket kan ha varit en av höjdpunkterna under denna månad. Det blev med andra ord en hel del jobb och när jag väl var ledig gick mesta tiden åt till kvällsfikor med vänner, träning och Robin. I slutet av September var jag trött efter mer jobb än vad jag var van vid, och då satt det helt perfekt med en resa till Grekland med Robin, Natalie och Mattias. Det var en så mysig och perfekt resa med sol varje dag och massor tid med mina fina vänner och pojkvän, en resa jag aldrig kommer glömma. 
 
 
Oktober går väl inte direkt till den roligaste månad under detta år, då den mest var fylld av jobb. Som tur var trivdes jag som fisken i vattnet på mitt jobb vilket gjorde allt väldigt mycket lättare och när jag inte jobbade spenderade jag mycket tid på gymmet och med mina vänner och pojkvän. I slutet av denna månad avklarade jag det fruktade högskoleprovet som jag mådde så dåligt över, men som jag nu i efterhand ändå är väldigt nöjd och glad över för att jag faktiskt gjorde. 
 
 
November är en månad ganska lik oktober. Jag jobbade mycket som vanligt, tränade mycket som vanligt och när jag inte hade fullt upp med allt det där spenderade jag mycket tid med vänner, familj och pojkvän. Middagar, någon utgång, biobesök och många hemma-myskvällar förgyllde november månad när jag inte ägnade största tiden av dygnet med mina fina barn på Skogens förskola. 
 
 
December, årets mysigaste månad. Att jobba på en förskola under juletiderna var verkligen underbart. Jobbdagar fyllda med lussebulls-bak, julpyssel, julsånger, lucia och julkalender. Vi fick njuta av första och enda snön denna vinter (än så länge) och trots att jag inte skulle fira julen i Svergie hade jag riktiga julkänslor. Jag jobbade min sista dag på Skogens förskola och det var med gråt i halsen jag kramade mina underbara barn och kollegor hejdå på obestämd tid. Några dagar innan jul lämnade jag och min familj Sverige för en helt underbar vecka på Gran Canaria. Av alla resor jag varit på tar denna nog första-priset och jag längtar redan tillbaka så mycket att det svider i hjärtat. December månad och 2013 avslutades med en helt perfekt nyårskväll och natt med mina bästa vänner. 
 
 
 
2014 börjar jag som arbetslös och ganska uttråkad. Mitt liv och kommande år ser ganska så oklart ut och för tillfället orkar jag inte ens fundera över allt jag borde, måste och framförallt vill göra. Just nu vill jag bara ta dagen som den kommer och njuta av att jag har ett år framför mig, som jag kan göra i stort sett precis vad jag vill. 
 

SÖNDAG

Hej! 
Jag har haft en fin och lugn helg, det kan ju verkligen vara så skönt ibland, om inte nästan alltid. Jag har lämnat bloggen åt sidan de senaste dagarna, mest för att jag inte har tagit några bilder och det finns inget tråkigare än bloggar utan bilder. Men min helg har mest innehållit träning, fredagsmys med Robin och familj, heldag med mamma igår och lördagsmys mina fina vänner Karin, David, Pontus och Robin. Vi såg på en riktigt bra skräckfilm som jag kan rekommendera ("Sinister" tror jag den hette).
Idag vaknade vi klockan elva och var inte uppe förens halv tolv, får alltid lite ångest när jag sover bort halva dagen, jag måste verkligen komma in i lite rutiner igen.. Efter frukost och morgonmys vid teven åkte vi in till gymmet. Jag körde  40 minuter intervaller på löpbandet och lite mag- och ryggstyrka och det kan ha varit det segaste och jobbigaste passet på länge. Jag kände mig inte alls på topp, men med lite vilja utförde jag ändå allt jag skulle, så jag var helt yr i huvudet efteråt. Efter mellis och dusch bäddade vi ner oss i sängen och här ligger vi än. Det börjar dofta mat i huset så snart ska vi dra oss upp och äta söndagsmiddag med familjen och sen mysa resten av kvällen. Hoppas alla har haft en bra helg! Puss❤️
 
 

TORSDAG

Godkväll! 
Denna dag har bara rusat förbi och jag och Robin har haft en jättebra och mysig dag tillsammans. Vi vaknade klockan tio men låg kvar i sängen enda till klockan ett och tittade på lite missade tv-program och åt frukost. När vi tillslut kom upp åkte vi direkt hem till mig. Vi tog oss ut på en löprunda på 7 km, och som vanligt är jag helt slut och Robin ser ut som han knappt har rört på sig. Men springer man milen på 36 minuter så är 7 km ihop med mig, som definitivt inte springer med samma fart, inte så speciellt jobbigt. Men han pressade mig och jag tog ut mig vilket var skönt. Efter träningen unnade vi oss lite tid i bastun och sen ställde vi oss och lagade mat. Kyckling, klyftpotatis och rotfrukter i ugn och vitlökssås lagade vi och det blev så himla gott. Ikväll har vi tittat på en fjällbackamorden-film och nu måste jag tyvärr sitta och titta på lite hockey, vilket inte intresserar mig ett dugg. Men vi ska nog snart gå och lägga oss så vi för en gångs skull kommer upp lite tidigare imorgon! Hoppas alla har haft en bra dag. Puss❤️
 
 

GOTT NYTT ÅR

Hej och gott nytt år allihop! 
Jag hade en helt perfelt avslutning på 2013 ihop med finaste vännerna som finns. Under dagen hade vi fullt upp med förberedelserna inför kvällen, vi lagade mat, dukade, pyntade och gjorde det jättemysigt och fint. Vi började kvällen med en god middag bestående av exotisk planka innan förfesten drog igång på riktigt med spel, skratt och dans. Jag hade så himla roligt och det känns alltid lite tråkigt att behöva lämna en riktigt bra förfest. Men kvällen fortsatte lika bra i Hjo och på lighthouse. Kvällen gick bara så sjukt fort och jag hängde nästan inte med, men jag hade i alla fall hur kul som helst och fick vara med människor jag älskar, så det hade verkligen inte kunnat bli bättre! 
Inte nog med att jag fick spendera min nyårsnatt med mina bästa vänner, jag fick även vakna upp med dom. Vi började dagen med pizza till frukost för att samla krafter till städning av lokalen vi höll till på igår. Efter det var vi värda att krypa ner i soffan och titta på paradise hotel och sen åkte jag, Robin och Simon hem till Tibro. Nu sitter vi hemma hos deras mormor som fyller år idag och fikar massor gott vilket sitter helt perfekt en sån här dag! 
Jag har med andra ord haft ett väldigt bra avslut på 2013 och start på 2014. Puss!❤️










RSS 2.0