TORSDAG 31/3

Godkväll!
Bloggen har lyst med sin frånvaro denna vecka men jag har faktiskt inte haft något som helst kul att skriva. Det har varit plugg- och sjukstuga här hemma då både jag och Pontus har åkt på feber och halsont och dessutom har tenta imorgon. Så dagarna har varit slappa och mest bestått av plugg och mys helt enkelt!
Nu är det torsdagkväll, vi har spenderat dagen med näsan i böckerna och sitter nu välförtjänt ute på balkongen och myser efter vår goda scones-kvällsmat. När bilderna nedan togs var solen fortfarande framme men nu är det mörkt, vår solcellsbelysning har tänts, värmeljusen lyser och Håkan Hellström sjunger ur högtalarna. Det är svårt att sätta ord på mysfaktorn just nu, men jag kan helt enkelt inte beskriva hur mycket jag älskar vår balkong så här års! 

Nu ska jag läsa igenom några rader innan det blir tidig läggdags ikväll. Puss!❤️


PÅSKHELGEN

Hejsan!
En helt underbar helg i Skåne har precis börjat lida mot sitt slut och jag sitter nu på tåget hem igen. Pontus och hans familj stannar tills imorgon men eftersom min bror fyller 25 åker jag hem till mina föräldrar idag för att fira honom. 

fredags när vi kom fram storhandlade vi inför helgen innan vi gjorde iordning en jättegod middag och bara myste framför teven hela kvällen. 
I lördags var vi på Ikea, Väla och till sist på ett supermysigt ställe med massor fin inredning. Där njöt vi även av årets första utelunch i solen. Under kvällen kom familjen Lindberg till oss på påskfirande. Vi åt massor god mat, efterrätt, godis och spelade spel. En väldigt lyckad och fin påskafton! 
Idag har vi sovit ut länge och sen börjat dagen med en riktig påskbrunch. Nu sitter jag som sagt på tåget och hela resan kommer ta ungefär 3,5 timmar, men då har jag tid att plugga en stund. 
Hoppas ni har haft en lika bra påskhelg som jag har haft! Puss❤️

Bilder från gårdagens lunch i solen: 
Gårkvällens efterrätt som jag stod för. Kinderägg fyllda med vit chokladmousse och en klick lemoncurd på toppen!
Dagens goda påskbrunch:

LÅNGFREDAG 25/3

Hej!
Jag sitter just nu i bilen påväg till Skåne för att spendera påskhelgen där. Pontus föräldrar Morgan och Sofia kom till oss vid tre-tiden för en kopp kaffe innan vi satte oss i bilen och styrde mot Skåne. 
Innan de kom hann jag och Pontus fira våffeldagen med nygräddade våfflor till lunch. Våfflor är verkligen bland det godaste som finns, men det finns heller inget som gör en så äckligt mätt och illamående. Men det var det trots allt värt! 
Ikväll ska vi mest handla inför helgen och mysa i stugan så vi är pigga och redo för en fullspäckad dag imorgon. 
Ha en underbar påsk allihop, det ska jag ha! Puss❤️


TORSDAG 24/3

Hej!
Idag har jag haft en skön ledig dag och fått mycket bra saker gjorda. Efter en välbehövlig sovmorgon hade jag och Pontus en riktig mysmorgon med långfrukost i soffan framför ett avsnitt av Maria Wern. Under dagen har jag legat nerbäddad ute på balkongen och pluggat i flera timmar varvat med tvätt. Jag och Pontus orkade inte laga någon lunch så vi gick till en lunchrestaurang nära vår lägenhet och unnade oss mat där idag. Jag har också hunnit städa lägenheten innan jag satte på mig morgonrocken och kröp ner i soffan. Jag tittar just nu på fotboll, Sverige-Turkiet, och väntar på att Pontus ska komma hem från sin träning. Då ska vi äta kvällsmat och mysa innan det blir tidig läggdags för mig ikväll. Har sån himla huvudvärk och känner mig inte helt kry i kroppen, så jag hoppas jag kan sova bort det till imorgon. Jag vill inte bli sjuk nu när vi ska spendera helgen i Skåne och har massor mysigt framför mig! Puss❤️

Bilder från vårt morgonmys och från mitt balkong-plugg!


ONSDAG 23/3

Godkväll!
Idag har jag haft en superbra dag och äntligen gått på påsklov (läs:plugglov). Jag gick i skolan 9-15 idag och hade som tidigare skoldagar matlagningskurs, men idag med tema fisk och skaldjur. Jag och Linnea fick i uppgift att göra musselpasta vilket var superkul då jag aldrig gjort det tidigare. Inte nog med det så tillagades även fisksoppa med vitlöksbröd, nötpanerad fisk med ugnsbakad brysselkål- och bacon, ett mandelmjölsbröd med morot samt lax med pressad potatis och sås, så den lunchen kunde jag inte klaga på!
Efter skolan åkte jag hem och pluggade en stund innan jag, Pontus, Oliver och Julia firade vår påskledighet med en god middag och pubquiz. Efter en väldigt trevlig och mysig kväll har vi precis krupit ner i sängen med kvällens mästerkock-avsnitt framför oss. Det är en så härlig känsla att gå och lägga sig med vetskapen om att man slipper sätta klockan imorgon! Godnatt❤️

Tre bilder från dagens matlagning i skolan och två bilder från ikväll: 

TISDAG 22/3

Hejsan!
Idag har jag varit ledig men har haft fullt upp ändå. Jag vaknade klockan åtta och gick upp, åt frukost och pluggade lite grann innan Emilia kom till mig. Vi pluggade på vår labbrapport och åt lunch ihop innan jag hade ett frisörbesök inplanerat vid 14-tiden. Jag skulle äntligen bli av med min enorma utväxt som mer börjat likna en ombre, och efter tre timmar i frisörstolen åkte jag hem lite ljusare och fräschare. Tråkigt nog blev det faktiskt inte alls så ljust som jag hade hoppats på, men det är i alla fall bra mycket fräschare än vad det var innan. 
Ikväll har jag bara haft en skön hemmakväll tillsammans med Pontus. Vi har ätit god kvällsmat och tittat på lite missade program vi följer. Efter att "mästarnas mästare" är slut ska jag göra mig iordning för natten och hoppa i säng, för imorgon blir det tidig uppstigning! Godnatt❤️

Håret ser inte det minsta blont ut på bilden, så får faktiskt säga att det är ljusare i verkligheten. Men oavsett vad så är i alla fall min långa och hemska utväxt borta!

MÅNDAG 21/3

Godkväll!
Idag har jag haft en så bra dag och det är med en så skön känsla jag bäddar ner mig i sängen efter mitt fjärde och sista jobbpass på raken.
Imorses var jag hos frisören klockan tio för att klippa kort igen. Mitt hår växer så det knakar så jag ville ha tillbaka mitt axelkorta hår igen. Dock blev det till och med ännu lite kortare än till axlarna så just nu tycker jag bara att jag ser ut som en stor bebis... Men förhoppningsvis vänjer jag mig. Efter frisörbesöket gick jag en liten runda på stan innan jag åkte hem, åt lunch och pluggade en stund. Ikväll har jag som sagt jobbat och det gick lika bra som vanligt. När jag kom hem vid niotiden gick jag hem till Oliver och Julia som bjöd på lite tapas och mys!
Nu ska det bli skönt att sova, och dessutom få sovmorgon imorgon! Godnatt❤️


SÖNDAG 20/3

Hej!
Idag har jag haft en nästan exakt likadan dag som jag hade igår. Jag vaknade vid nio-tiden, pluggade lite grann, åt brunch med Pontus och sen åkte jag till jobbet. Jag kom hem vid nio-tiden och då hade Pontus dukat upp med ost och kex, precis vad jag behövde efter denna dag! Nu är vi mätta och trötta och ska alldeles strax hoppa i säng. Vi är båda lediga imorgon men jag ska till frisören klockan tio så jag måste ändå gå upp relativt tidigt. Puss och godnatt!❤️


LÖRDAG 19/3

Godkväll!
Idag har jag tyvärr inte så mycket kul att berätta. Jag har haft en ganska tråkig men ändå bra lördag, bestående av lite plugg på förmiddagen innan jag åkte till jobbet klockan tolv. Jag kom hem klockan nio ikväll och la mig välförtjänt ner i soffan med lite godis. Vid elva-tiden kom äntligen min saknade Pontus hem efter ett dygn i Skövde, och det har verkligen varit ensamt här hemma utan honom. Så nu känns det som att allt har blivit lite mer i sin ordning och jag kommer kunna sova lugnt och gott igen. Imorgon väntar ytterligare ett jobbpass så jag ska alldeles strax sova så jag kommer upp i tid och förhoppningsvis får något vettigt gjort innan jobbet. Godnatt!❤️

Bjuder på en bild från något år tillbaka i underbara Skåne. Om en vecka ska vi åka dit igen!

FREDAG 18/3

Hej!
Vilken fantastiskt fin dag det är idag. Jag hade gjort vad som helst för att få sitta på en uteservering i flera timmar och känna lyckan över att det är fredag och helg, men tyvärr får jag inte njuta av något av det där idag. 
Jag träffade Emilia klockan tio idag för att plugga på en hemskt tråkig labbrapport vi måste få gjort. Vi underlättade dock plugget lite med att sitta på vårt favoritfik Da Matteo och dricka en kopp kaffe samtidigt. När jag kom hem gjorde jag iordning lunch och satte mig på balkongen och åt. Jag älskar vår balkong och att den är inglasad gör ju att tiden man kan sitta här förlängs enormt, speciellt om man dessutom har en terassvärmare. Här kommer jag spendera många timmar framöver! Så nu ligger jag mätt och belåten och lyssnar på musik innan jag måste bege mig mot jobbet. Det tar tyvärr emot något enormt att behöva jobba hela denna helg när vädret ska vara helt underbart och Pontus dessutom ska åka till Skövde. Men tack och lov slutar jag ju 20.15 och hinner fredagsmysa tillsammans med Cissi och Klara efter det. Det gör det i alla fall lite lättare! 
Hoppas ni får en härlig helg, jag ska försöka göra det bästa som bara går av min! Puss❤️


TORSDAG 17/3

Hej!
Precis som igår så har denna skoldag mestadels bestått av matlagning, då ytterligare en grupp från min klass hade matlagningskurs. Idag stod kött på menyn och jag fick tillsammans med Sandra i uppgift att laga högrev med tryckkokare. Spännande att testa något nytt och det blev dessutom väldigt gott!
Jag slutade klockan två och åkte då hem, la mig i soffan och småpluggade lite. Ikväll har jag varit på gymmet för ett skönt Body Balanse-pass och sen åkte jag hem och lagade linssoppa till kvällsmat. Vi ligger nu proppmätta i soffan och ska faktiskt snart krypa ner i sängen. Har längtat efter vår älskade säng enda sen klockan ringde imorses!
Puss och godnatt❤️

Sista bilden är på rätten som jag och Sandra tillagade, högrev och rotfrukter!

ONSDAG 16/3

Hej! 
Precis som igår har jag haft en så himla härlig och bra dag idag. Dagens skola bestod mestadels av matlagning då det var några av mina klasskompisars tur att ha matlagningskurs idag. Jag, Evelina och Sara fick i uppgift att göra vegetariska minihamburgare med egenbakt bröd och väldigt mycket annat gott blev också tillagat som vi sedan fick njuta av till lunch. När jag hade slutat vid två-tiden mötte jag upp min saknade syster som äntligen kommit till Göteborg och vi strosade runt på stan en stund. Sen köpte vi med oss lite fikabröd, åkte hem till mig och satt på balkongen tillsammans med Pontus för att fika och bara prata i flera timmar. Även kvällsmaten hann vi äta på vår älskade balkong innan Felicia åkte hem igen. När hon gick kom istället Oliver och Julia till oss för att titta på fotboll. Så ett mycket bättre avslut på denna fina dag än såhär hade jag nog inte kunnat få! Puss❤️


TISDAG 15/3

Godkväll!
Idag vaknade jag upp till solsken och har haft en helt underbar dag. Jag hade en kort skoldag 10-12 och när jag hade slutat mötte jag upp Pontus. Vi lyxade till det med lunch i Saluhallen idag och strosade sen runt på stan för lite shopping. Efter en båttur hem till Lindholmen igen satte vi oss ute på balkongen för en kopp kaffe och lite fika. Ikväll har jag träffat Sofia för en långpromenad i kvällssolen och sen gick vi hem till henne och bakade scones. Även Sofia nr. 2 kom och myste med oss och efter flera timmar av prat har jag precis kommit hem och krupit upp hos Pontus i soffan. Jag måste dock hoppa i säng om en liten stund för imorgon ringer klockan tidigt! Puss❤️

Dagens magiskt goda lunch bestående av panerad vittling, potatis och remouladsås!

MÅNDAG 14/3

Hej!
Jag har haft en så otroligt bra start på veckan och det är med en så skön känsla jag ligger nerbäddad i soffan som de flesta andra kvällar tillsammans med Pontus. Idag har jag nämligen avklarat en stor skoluppgift tillsammans med min grymma projektgrupp. Vi har jobbat så himla bra ihop och vi känner oss så otroligt nöjda. Det är nämligen så att vi har hållt i en matlagningskurs för våra klasskompisar idag, där vi har planerat dagen till punkt och pricka, hållt i en timmas föreläsning, låtit våra klasskompisar laga 5 olika rätter, gjort flera roliga aktiviteter mm. Det har helt enkelt varit en hel del jobb inför detta men det blev så bra och nu känns det helt fantastiskt att det är avklarat!
Efter skolan tog jag med mig min positiva energi till gymmet, där jag körde Body Attack tillsammans med Klara och Cissi. Nu har jag duschat, pratat i telefon med min älskade syster och stekt pannkakor till kvällsmat. Vi tittar just nu på ett av mina favoritprogram, "Sofias änglar", och sen ska vi titta på vårt andra favoritprogram, "30 grader i februari". 
Hoppas ni har haft en lika bra dag och start på veckan som jag har haft! Puss❤️

Tre bilder från dagen, på den goda lunchbuffén vi fick ihop efter all matlagning! Vårt tema för dagen var vegetariskt så rätterna bestod av falafel-sallads-wraps med rotfrukter, broccolipaj, blomkålspizza med egengjord pesto och coleslaw, sötpotatissoppa med nybakt bröd och slutligen en rawfood-tårta till eftermiddagskaffet. 


LÖRDAG 12/3

Godkväll!
Jag sitter på bussen hem efter en mysig kväll tillsammans med mina fina tjejer. Jag har haft en så bra dag idag och verkligen njutit av att slippa någon som helst stress. Jag vaknade vid halv tio och åt frukost innan jag gick till gymmet för 30 minuter powerwalk på löpbandet följt av 30 minuter CXworx. Efter dusch och lunch pluggade jag en liten stund innan jag kröp ner i fåtöljen, satte på en podcast i högtalarna och satt och målade i en timma. Så himla rofyllt och mysigt. Ikväll har jag varit hemma hos Sofia som bjöd på jättegod mat och mellomys. Nu ska det bli skönt att få krypa ner bredvid Pontus och njuta av att en lång och skön sovmorgon väntar! Godnatt❤️

Kvällens goda och minst sagt vackra middag. Älskar färgglad mat!

FREDAG 11/3

Godkväll fina fredag! 
Idag har jag haft en jättebra ledig dag och start på helgen. Jag vaknade vid halv nio och låg kvar i sängen i nästan en timma och tittade på Nyhetsmorgon. Efter frukosten storstädade jag lägenheten och gjorde lunch lagom tills Pontus kom hem från skolan. Efter lunch hann jag med lite plugg innan jag svirade om till träningskläder och gick till gymmet. Jag körde mitt absoluta favoritpass Body Attack och jag hade en så härlig känsla i kroppen efteråt. Ikväll har jag lagat en god middag till mig och min sambo, mangochutney-kyckling-gryta med färskpasta. Nu ligger vi nerbäddade i soffan framför premiären av Let's Dance och gottar oss med massor naturgodis och när detta är slut ska vi titta på nya Beck-filmen. Älskar fredagsmys!
Hoppas ni har en lika mysig fredag som jag har. Puss!❤️


TORSDAG 10/3

Hej!
Äntligen har denna torsdag börjar lida mot sitt slut och jag har gått på helg. Idag har jag tillsammans med mina projektarbete-kompisar suttit och pluggat i flera timmar, men vi fick massor gjort. När vi blev alldeles för trötta mötte jag upp Pontus på stan och strosade omkring med honom en stund. Mellan 16.15 och 20.15 har jag jobbat och det gick lika bra och var lika mysigt som vanligt. Nu har jag äntligen fått krypa upp hos Pontus i soffan efter denna långa dag. Jag har sagt det förr och säger det igen, det finns inget bättre avslut på en dag än tillsammans med min kärlek! Puss❤️

Bild från förra fredagen:

ONSDAG 9/3

Godkväll!
Efter en lång och jobbig skoldag 10.00-17.30 var det så skönt att komma hem, pussa lite på Pontus, byta om till varma träningskläder och ge sig ut på en långpromenad tillsammans med Cissi. Även om jag var jättetrött när jag kom hem och helst hade krupit under täcket resten av kvällen så mår man ju alltid så mycket bättre efter frisk luft, motion och en välbehövlig pratstund, så jag är glad att jag tog mig i kragen. Ikväll har jag varit själv hemma då Pontus spelar match, så jag har pluggat lite, ätit kvällsmat och tittat på lite missade serier. Imorgon ringer klockan tidigt så nu ska jag släcka lampan och sova. Godnatt!❤️


TISDAG 8/3

Hej!
Idag har både jag och Pontus varit lediga så vi har haft en riktigt lugn mysdag här hemma. Jag har dock mestadels suttit och pluggat och han har spelat FIFA. Till lunch lagade jag egen falafel som serverades med grönsaker, fetaost och créme fraiche i tortillabröd vilket faktiskt blev otroligt gott. Efter ytterligare några timmar plugg efter lunch gav vi oss ut på en promenad innan vi gjorda knäckepizza till kvällsmat och kröp ner i soffan. Efter denna sköna och mysiga dag är jag fulladdad med energi för att orka med en skoldag 10.00-17.30 imorgon!
Puss❤️

Dagens goda lunch: 

MÅNDAG 7/3

Godkväll!
Imorses vaknade jag upp riktigt omotiverad till en ny skolvecka, efter förra veckans lediga och fantastiska dagar i London. Jag gick i skolan 9-15 idag och var bara hemma en snabbis för att sen åka till gymmet. Som vanligt när livet känns lite halvtrist och deppigt så blir jag alltid på så himla bra humör efter ett Body Attack-pass tillsammans med Cissi och Klara. Att jag sen kom hem och hade en efterlängtad myskväll tillsammans med min kärlek framför mig gjorde mig dessutom ännu gladare. Vi åt lördagens tacos-rester och idag var det om möjligt ännu godare! Vi har även tittat ikapp lite missade serier och nu har vi krupit ner i sängen trots att klockan inte är mer än nio. Vi ska sätta på första avsnittet av en ny serie vi hittat innan läggdags. Så trots en dålig känsla i kroppen imorses blev ju detta en väldigt bra start på veckan! Godnatt❤️


SÖNDAGKVÄLL

Ikväll har vi som tidigare nämnt haft våra bästa vänner på besök och det har tillverkats egen pasta som vi åt tillsammans med massor goda tillbehör. Älskar denna typen av mat! 
Nu ska jag sova och förhoppningsvis vakna upp pigg och redo för en ny vecka. Godnatt!❤️


VECKAN SOM VARIT

Hej, efter några dagar av tystnad här på bloggen!
Jag får väl börja med att be om ursäkt, framför allt till mina trogna läsare Sofia, Mona och Björn. Men nu ska jag gottgöra er med en ordentlig sammanfattning om alla dagar ni gått miste om!
I tisdags morgon klockan halv nio landade vi i London. Vi hade inte så höga förväntningar på hotellet vi bokat men vi blev väldigt positivt överraskade! Inte nog med att det var superfräscht och jättetrevlig personal så låg det väldigt centralt med gångavstånd till Oxford Street. Hela tisdagen spenderades på stan för massor shopping innan vi avslutade kvällen med middag på en Italiensk restaurang. 
I onsdags hade vi en riktig sightseeing-dag då vi bland annat besökte Piccadelli Circus, Buckingham Palace, Big Ben och London Eye. Vi hann självklart med lite shopping även den dagen innan det var dax för resans höjdpunkt, nämligen gå på en Arsenal-match. Vi började kvällen på en bar full av Arsenal-fans innan vi intog Emirates Stadium för att se matchen mellan Arsenal och Swansea. Pontus var som ett litet barn på julafton när han för allra första gången fick se sitt favoritlag spela live och jag kunde inte annat än känna likadant, för det var faktiskt riktigt häftigt! 
I torsdags var det sista dagen i London men flyget gick inte förens klockan 20 så vi hade hela dagen på oss att göra roliga saker. Vi började med att åka och titta på Tower of London och Tower Bridge innan vi avslutade resan med ytterligare lite shopping. Det kändes riktigt tråkigt att åka hem efter tre helt underbara dagar tillsammans med världens bästa kille. Det finns liksom inget som gick fel eller som vi kunde klaga på under resan, mer än att Arsenal förlorade matchen. Så det var med massor ny energi vi lämnade London för första men absolut inte sista gången!

Vi kom hem vid tolv-tiden i torsdags kväll och i fredags började jag skolan klockan sju. Så efter ca fem timmars sömn var det dax för ett studiebesök på Göteborgs fiskeaktion. När jag kom hem hade jag tvättid (vilket var tur då jag stank fisk efter studiebesöket) och sen var jag tvungen att ta ikapp lite förlorad sömn innan kvällen spenderades hemma hos Sarah som hade fördelsedags/inflyttnings-fest. 
I lördags hade jag äntligen en lugn dag framför mig efter en väldigt intensiv tid det senaste. Jag sov ut, åt långfrukost i soffan, träffade Cissi för en fika på Da Matteo, storhandlade och slutligen hade jag tacos-mello-godis-lördagsmys tillsammans med Pontus. 
Idag tog vi en lång och skön sovmorgon innan vi spenderade morgonen i soffan med extra god frukost. Vid lunchtid träffade jag Cissi för ett svettigt pass på gymmet bestående av 50 minuter powerwalk följt av ett ryggpass. Resten av dagen har spenderats i köket då jag har bakat en riktig chokladdröm till kvällen. Det blev en kladdkaka med karamelliserad mjölk och choklad-ricecrisp-topping. Snart kommer våra vänner Oliver och Julia hit och då ska vi göra hemmagjord pasta till middag, äta min kaka till efterrätt och titta på film. Ett med andra ord helt perfekt avslut på helgen! 
Nu ska jag bjuda på en hel hög med bilder, och jag varnar redan nu för mängder av riktiga turistbilder! Puss❤️

Bilder från första dagen i London: 
Andra dagen: 
Sista dagen: 

TISDAG 1/3 - MOT LONDON

Godmorgon! 
Igår efter en skoldag följt av jobbkväll gick jag på semester. Jag och Pontus sitter nämligen nu och väntar på att få gå på flyget som ska ta oss till London. Vi ska spendera två nätter där för shopping, sightseeing och inte minst för att gå på en Arsenal-match. Pontus som avgudar Arsenal är som ett barn på julafton. Jag har aldrig varit i London så jag ser så fram emot dessa dagar tillsammans med min kärlek. Jag vet inte hur det kommer se ut med internet där borta men om jag inte lyckas titta in här så ses vi på fredag! Puss❤️


RSS 2.0