ETT LITET LIVSTECKEN!

Hej! 
Om ni bara visste vad jag har kämpat för att få upp ett inlägg här under de senaste dagarna. Men internetanslutningen på de ställen jag har varit på har varit så dålig att det har varit precis omöjligt. Nu har jag äntligen kommit till ett ställe där det går mycket bättre så jag tänkte att det är bäst jag visar att jag lever! 
En vecka sedan vi åkte har redan gått och det har varit en så bra, skön, rolig men också tung och jobbig vecka. Att jag är ny som en så kallad backpacker känns väldigt tydligt och den här otryggheten man/jag känner när man reser runt så här är jag verkligen inte van vid. Men jag tror och hoppas att det kommer bli mycket bättre med tiden. 
Jag hinner tyvärr inte dela med mig av några detaljer från veckan som gått, men vi började i alla fall vår resa med två dagar i Bangkok följt av fyra dagar på den vackra ön Koh Tao. I Bangkok trivdes jag inte så bra. Det var alldeles för mycket folk, helt galen trafik och allmänt rörigt. Men när vi reste vidare till Koh Tao kom vi verkligen till det paradis vi hade förväntat oss av Thailand. Där var det helt underbart. Vi träffade dessutom två vänner från Skövde, Emma och Emmie som vi umgicks med i stort sett hela vår tid på Koh Tao. Nu har vi rest vidare och har precis kommit till Koh Samui. Här ska vi stanna i två nätter och vi bor på ett jättemysigt och fräscht hostel. Sjukt nog har vi lyckats hamna på samma ställe som ytterligare två Skövde-bor, denna gången Fredrika och Anneli, så ikväll ska vi gå ut och äta ihop. 
Jag önskar jag kunde berätta så mycket mer om allt jag varit med om, men då kommer detta inlägg aldrig ta slut. 
Efter att ha misslyckats så många gånger med att få upp något här har jag nog bestämt mig för att lägga bloggen på hyllan under min resa, tråkigt nog. Men när jag kommer hem ska jag självklart sammanfatta allt och bjuda på en helt enorm hög av bilder! 

Hoppas allt är bra hemma i Sverige. Trots att jag bara varit borta en vecka känner jag en så enorm saknad efter mina nära och kära där hemma. Men nu vet ni att jag lever, jag mår bra och är tillbaka om cirka sex veckor! 

Om man ändå vill se lite bilder under resans gång kan titta in på min instagram, "mayakihlstrand" heter jag där. PUSS!❤️

Ett litet smakprov från de senaste dagarna: 















MÅNDAG - MOT BANGKOK

Hej! 
Nu sitter vi på Landvetter och har precis avnjutit en liten fika innan det är dax att åka. Vi var framme i Göteborg vid nio-tiden imorses och passade då på att äta en god frukost på Espresso house innan vi satte oss på flygbussen mot Landvetter. Om en halvtimma får vi gå ombord och då väntar först 1,5 timma till Finland där vi mellanlandar innan vi sätter oss på nästa plan som ska ta oss till Bangkok. Vi är framme klockan nio imorgonbitti thailändsk tid. 
Så det är en lång resa vi har framför oss men när man vet vad vi har framför oss så känns det värt varenda timme! 
Ha en bra måndag och vecka allihop. Jag tittar in här så fort jag får möjlighet igen. Puss!❤️




SÖNDAGKVÄLL

Godkväll! 
Då var väskan helt färdig-packad och jag är redo för nästan 7 veckor i Asien. Denna dag har varit så mysig men samtidigt så tung och jobbig. Att säga hejdå för en lång tid är det värsta som finns. När tårarna liksom aldrig vill ta slut och allt bara känns hopplöst för en stund, samtidigt som man plötsligt kommer på vad man faktiskt har framför sig. Då fylls man av glädje och förväntan och alla de där känslorna blandas ihop och jag vet knappt vart jag ska ta vägen. Just nu vill jag bara åka. Komma förbi det här jobbiga stadiet helt och hållet och bara fokusera på framtiden och det stora äventyr som vi har framför oss. 
Jag sitter just nu och myser med mina älskade päron framför en film men snart tänkte jag krypa ner i sängen. Imorgon klockan 07.30 går tåget till Göteborg och resan kan börja! 
Jag ska självklart uppdatera er så fort jag får chansen och förhoppningsvis ska bloggen fortsätta fyllas med mina gamla vanliga dags-inlägg, men nu mera i en lite varmare och behagligare miljö än här hemma i Sverige.

Jag fick två så fina hejdå-presenter av min Pontus. En berlock med bokstaven P och en ask med 46 lappar, en för varje dag jag är borta. Sjukt nog hade jag gjort precis samma sak till honom, en ask med 46 stycken kort med en liten text på för varje dag vi är ifrån varandra! Väldigt märkligt att vi tänkt precis likadant men vi blev lika glada båda två. Då känns avståndet inte riktigt lika långt mellan oss.❤️




LÖRDAG-SÖNDAG

Godmorgon! 
Igår hade jag en väldigt fin och bra lördag där det inte fanns tid för något bloggande. Frukost och mysmorgon med Pontus och hans familj, en liten tur på stan under dagen och en mysig fika hos Pontus fina mormor och morfar på eftermiddagen. Under kvällen hade våra vänner Anna och Karin 22-års, eller tillsammans 44-årsfest, och det blev en så otroligt fin och lyckad kväll. Helt otroligt god mat, underbara vänner, sång, spel och skratt bjöd middag och förfesten på innan vi åkte in till stan och dansade oss svettiga på Bogrens. 
Nu ligger mina nattkompisar Pontus, Felicia och Fredrik och sover som stockar och jag kan som vanligt inte sova. Jag tänkte snart gå upp och fixa någon god frukost innan dagens alla planer sätts igång. Jag ska hinna packa klart det sista, ha hejdå-fika hos min morfar, ha en liten avskedsmiddag med familjen och inte minst bara ta vara på varenda minut tillsammans med min Pontus innan han åker hem till Göteborg ikväll. 
Ha en fin söndag allihop. Puss!❤️











FREDAG

Hej!
Idag vaknade jag av mig själv redan halv åtta, förmodligen stress i kroppen som gjorde att min kropp inte ville sova ut ordentligt. Men det var samtidigt skönt eftersom jag hade en hel del att stå i idag. Hela morgonen och förmiddagen har jag stått i köket för att baka efterrätten inför morgondagens firande av Karin och Annas 22-årsdag. Det skulle bli två stycken New york-cheesecake men när jag skulle ställa in den första i ugnen lossnade bottnen på formen och all kaksmet åkte ner i golvet. Jag trodde jag skulle sprängas av ilska. Efter lite tårar började jag om från början och tillslut blev det i alla fall en, förhoppningsvis god cheesecake. Jag har även hunnit packa klart nästan allt inför måndag och sen kom min saknade Pontus till Skövde. Ikväll har vi varit hemma hos hans familj på en gudomlig middag och fredagsmys, och det var lika mysigt som alltid. 
Nu ska vi släcka lampan och sova! Hoppas ni har haft en fin fredag. Puss och godnatt!❤️




TORSDAG

Godkväll! 
Idag har jag haft fullt upp och fått klart det allra sista sakerna som behövde fixas på stan inför resan. Jag åkte även förbi Alexandra en sväng för att planera lite småsaker. Nu är det bara den sista packningen som ska bli klar innan jag är redo att åka. Om man nu kan bli redo. 
Just nu sitter jag på jobbet och har kvällsrast. Det är en hyfsat lugn kväll här än så länge så jag hoppas det fortsätter så. Det är mitt sista arbetspass innan min långa semester! 
Nu ska jag jobba vidare. Hoppas ni har haft och har en fin torsdag. Puss!❤️


ONSDAG

Hej!
Idag har jag äntligen jobbat på KSS igen efter ganska lång tid sen sist och det har varit en lugn och bra dag. Jag jobbade som vanligt 7-16 och när jag hade slutat åkte jag direkt till gymmet. Det blev ett konditionspass bestående av 30 minuter löpning följt av 30 minuter crosstrainer. Efter träningen hann jag bara hem för att duscha och slänga i mig lite kvällsmat innan jag åkte hem till Natalie. Vi har haft en lika mysig kväll som alltid tillsammans med gott att äta och massor prat. Nu ligger jag nerbäddad i sängen och är redo att somna när som helst. Imorgon jobbar jag ett kvällspass på KSS så jag tänkte unna mig en skön sovmorgon innan jag har fullt upp med saker jag ska hinna med innan jobbet. Puss och godnatt!❤️


TISDAG

Godkväll!
Idag har jag jobbat på förskola för sista gången på väldigt länge. Jag jobbade på Vasakullen 9-16 och dagen gick fort och bra! Efter jobbet skyndande jag mig hem och slängde i mig lite mellanmål innan jag gick till gymmet. Eftersom jag har lite känningar i halsen blev det ett ganska lugnt pass idag, bestående av egen helkroppsstyrka följt av ett CXworx-pass. Jag har precis ätit kvällsmat i soffan och ska alldeles strax hoppa in i duschen. Imorgon jobbar jag på KSS vilket ska bli jättekul, det var så längesen. Men jag börjar då som vanligt klockan sju så ikväll måste jag komma i säng i tid! Hoppas ni har haft en bra tisdag. Puss!❤️


MÅNDAG

Hej! 
Då var det måndag och exakt en vecka kvar tills jag lämnar gråa och kalla Sverige. Det borde kännas underbart men just nu lider jag mest av extrem resfeber. Jag hoppas och tror att det kommer gå över när jag väl kommit iväg, men det är tiden innan som är så otroligt stressig och jobbig. Tankar som "har jag verkligen tänkt på allt som jag måste ha med mig?", "kommer vi ens klara oss där borta?" och "jag ska alltså vara utan min älskade familj och pojkvän i 46 långa dagar, kommer jag ens kunna njuta av livet i Asien?", snurrar ständigt runt i mitt huvud.  Det märks förmodligen ganska tydligt att jag aldrig har gjort en sådan här reda förut, att jag helt enkelt är väldigt osäker. 
Idag vaknade jag upp med lite måndagsångest i kroppen och sa hejdå till Pontus lägenhet, för två månader. Just nu sitter jag på tåget hem till Skövde och i eftermiddag ska jag försöka få gjort massor nytta som måste bli gjort denna vecka. Jag ska tvätta allt jag ska ha med mig, börja lite smått att lägga fram saker som så småningom ska packas ner och sen träffa Alexandra för att fixa med lite papper mm. Eftersom jag jobbar tisdag, onsdag och torsdag denna veckan måste jag göra så mycket jag kan nu när jag väl är ledig, för innan helgen vill jag vara klar med allt. Då vill jag kunna fokusera på att bara spendera tid med min kärlek, familj och vänner. 
Ha en bra måndag och vecka allihop, det ska jag försöka ha. Puss!❤️


SÖNDAG

Godkväll! 
Det blev en riktigt trevlig och fin kväll igår, men skönt nog slutade den inte lika sent som vanligt. Här i Göteborg stänger ju krogarna klockan fem så halva söndagen brukar mestadels sovas bort. Men igår var vi nöjda redan vid två-tiden vilket trots allt kändes väldigt skönt, jag gillar ju att ta vara på varje dag. Så idag har vi haft en mysig söndag jag, Pontus och Felicia. Vi började dagen med en stor och god frukost innan vi fräschade till oss och åkte in till stan. Vi strosade omkring, småshoppade lite och åt en sen lunch på ett mysigt fik i Haga. Efter det sa vi hejdå till Felicia som åkte hem till Skövde igen. 
Jag och Pontus har precis ätit middag (rester från fredagens gudomliga tacopaj) vid nya soffbordet framför gårdagens Gladiatorerna och nu ska vi sätta på en film och äta min förhoppningsvis goda center-kladdkaka som jag bakade nu i eftermiddag. Det är sista kvällen och natten jag spenderar här i Pontus lägenhet på två långa månader, vilket känns jättesorgligt. Jag älskar att vara här och min separationsångest över att lämna min kärlek är så enorm att jag inte ens kan njuta av att jag faktiskt ska åka på min livs resa. Men det är en hel vecka kvar och nästa helg ska jag samla på mig så många pussar att jag klarar mig de 46 långa dagar vi kommer vara utan varandra. 
Nu ska vi fortsätta vårt söndagsmys! Hoppas ni har haft en lika bra helg som jag har haft. Puss!❤️

Dagens goda frukost:

Lunch i Haga: 
Söndagsmiddag i soffan: 




RSS 2.0