TORSDAG

Hej allihop! 
Idag har jag haft en jättebra dag, både på jobbet och utanför. Idag hade vi "fest" på dagiset och alla barn fick komma utklädda till vad de ville. Det spelades teater, dansades och det bjöds på popcorn och saft. På eftermiddagen hade vi även filmvisning. Så en väldigt mysig och rolig dag på jobbet har jag haft med andra ord. Alla barn är bara så underbara och de kan säga så mycket roliga och gulliga saker att det inte är klokt. Två exempel från dagen var då en 4-årig tjej sa förskräckt "hoppas inte min mamma kommer nu när vi har fest, då blir hon galen!". En annan 4-årig tjej som var utklädd till djävul sa "jag är utklädd till en liten jävel" när jag frågade vad hon skulle föreställa. SÅ UNDERBARA!

När jag kom hem från jobbet var Robin hos mig. Jag gjorde iordning lite mellis som vi åt innan vi åkte in till stan. Han åkte till badhuset och simmade och jag åkte till gymmet och tränade 40 minuter intervaller på löpbandet följt av ett CXworx-pass. Jag var sjukt seg och tung i benen efter gårdagens ben-pass, men det gick ändå sjukt bra och det var så skönt att känna sig helt slut efteråt. 
Nu ligger jag och Robin i soffan med kvällsmaten i magen. Snart ska vi bädda ner oss i min säng och titta på tv där istället och sen måste jag verkligen försöka somna tidigt eftersom jag börjar 06.20 imorgon! Det tar emot så hemskt mycket att sätta klockan på 05.45 men jag slutar trots allt 15.00 vilket är otroligt skönt en fredag! Hoppas alla har haft en bra dag och är lika redo som jag är inför en underbar helg! Puss❤️

Jag har inga bilder från dagen, men här är i alla fall en tjuvkik på vad jag ska inleda min helg med. Den här filmen verkar ju så sjukt grym! 




ONSDAG

Godkväll!
Idag har jag haft en bra dag, jag kände mig inte alls lika höstdeppig som igår. Jag vaknade upp innan alarmet ringde och kände mig helt utvilad, vilken underbar känsla. Jobbet gick fort och vid fyra slutade jag som vanligt. Jag hann bara hem och äta lite mellanmål och vila en stund innan jag åkte in till gymmet. Jag tänkte köra activio och hoppades därför på att få en reservplats eftersom det stod att det var fullt på bokningssidan, det brukar ofta gå eftersom många bokar av sig samma dag. När jag kom till gymmet och kvinnan i receptionen precis skulle klicka i en reservplats som fanns kvar hann en annan tjej före, bara någon sekund innan. Så sjukt irriterande, jag som var så taggad på att få ta ut mig riktigt ordentligt på mitt favoritpass. Eftersom jag vägrade ställa mig på ett löpband eller träna på egen hand så gick jag på ett helt annat pass som jag inte har varit på innan. Functional moves hette det och det var helt okej. Mest ben-träning och jag var verkligen skakig i benen efteråt. Men det var nog inget pass jag kommer fortsätta gå på varje vecka direkt.
Efter träning och dusch mötte jag upp mina vänner Rebecka och Therese på rådhuset för en kvällsfika. Så mysigt att få prata av sig med sina fina vänner man tyvärr träffar alldeles för sällan. Nu kom jag precis hem och jag har lagt mig i sängen för att sova. Klockan börjar bli alldeles för mycket för att vara mig, så nu måste jag verkligen släcka lampan och lägga ifrån mig mobilen! Hoppas alla har haft en bra onsdag och godnatt och sov så gott!❤️



TISDAG

Hej! 
Jag är så trött på detta höstväder just nu. Det finns inget som drar ner humöret så mycket som regn och mörker. Det kan självklart vara mysigt, om man får ligga inne under ett varmt täcke med tända ljus hela dagarna, men tyvärr ser ju verkligheten inte riktigt ut så. 
Idag jobbade jag 07.30-16.00 och jag hann precis hem innan rengnet började ösa ner. Jag spenderade eftermiddagen i soffan med mellanmål och tv innan jag åkte till gymmet med mamma vid halv sju. Jag var så himla osugen på att träna men det berodde självklart bara på att jag var så frusen och trött, men som vanligt piggnar man till när man kommer igång. Jag körde ett CXworx-pass följt av 5 km löpning. 
Nu ligger jag nyduschad i soffan och har precis ätit kvällsmat. Jag ska alldeles strax krypa i sängen, jag är så himla trött och seg i hela kroppen. 

Idag är en sån där riktig längta-tillbaka-till-gamla-tider-dag. Jag saknar skolan, kanske inte skolan i sig, men att få vara där och träffa sina kompisar varje dag. Jag tittade tillbaka på bilder från studenttiderna idag och ville bara gråta, tänk att denna fina tid är över. Det gick så fort. Jag trodde aldrig det skulle vara sån skillnad på skola och jobb. I skolan kan man ha en dålig dag, man kan få vara lite slapp då och då och du har alltid dina vänner att prata med varje dag. På ett arbete måste man alltid vara på topp och att jobba 8 timmar per dag sliter verkligen på kroppen för en som inte är van. Just nu känns det som att jag lever i en fyrkant, dagarna ser likadana ut. Jag jobbar, tränar, äter och sover och om jag orkar träffar jag lite vänner någon kväll då och då. Jag lever för helgerna då jag äntligen får släppa allt och umgås med människor och göra saker jag tycker om. Tyvärr känns helgerna alltid för korta och jag hinner aldrig med allt det där jag vill hinna med under mina 2 lediga dagar i veckan. 
Idag önskar jag att jag tog vara på min skoltid lite mer, för det är nu när man lever ett helt annat liv som man inser hur bra och roligt man faktiskt hade det. 

Nu har jag fått ur mig tillräckligt med klagande för ikväll. Nu behöver jag alla timmar sömn jag kan få innan ytterligare en jobbdag väntar. Godnatt❤️

En sån här dag saknar jag värmen och paradiset med min kärlek och mina fina vänner. Idag är det 50 dagar tills jag åker till Gran Canaria så det är bara att se framåt och försöka vara positiv! 




MÅNDAG

Hej! 
Det är måndag och jag är som vanligt på ett sånt där måndagshumör: trött, lite opepp och längtar ihjäl mig till att få gå på helg igen. Men dagen har trots allt rusat förbi och idag jobbade jag 07.00-15.30. Jobbigt att börja så tidigt en måndag men samtidigt skönt att få sluta lite tidigare när man är trött och bara vill hem och lägga sig under täcket. Jag hade planerat att ta en löprunda ikväll, men det mörknade så himla fort, det spöregnade ute och jag var orolig för att behöva möta den där omtalade stormen, så jag stannade inne. Jag bakade en sats knäckebröd, åt kvällsmat framför teven och nu har jag precis lagt mig tillrätta för att titta på filmen "hur många lingon finns det i världen", jag kom plötsligt på att jag inte har sett den! Så från en träningskväll till en riktig slapparkväll, vilket kändes otroligt skönt en grå och regnig måndag som idag. Hoppas alla har haft en bra start på veckan, min har trots allt varit väldigt mysig och bra. Puss❤️

Mitt underbart goda knäckebröd som jag gjorde ikväll. Jätteenkelt att göra och väldigt nyttigt, vilket är tur eftersom man blir helt beroende och inte kan sluta äta efter en bit! 





SÖNDAG

Godkväll!
Jag kom precis på att jag glömt kika in här idag, men bättre sent än aldrig! Jag har haft en mysig söndag idag som började med min kärlek. Vi sov ut länge och åt en stor och god söndagsfrukost. Hela förmiddagen låg vi i min säng och bara tittade på lite missade teveprogram, lyssnade på musik och myste. När han åkte på match vid två-tiden åkte jag med min kära vän David upp till berget där vi gick milen. Jag hade egentligen planerat att springa milen idag men jag var så osugen på att träna själv, det är så mycket mysigare och härligare att få prata med någon samtidigt som man motionerar. Vi är så lika jag och David, vi kan komma in i dom mest djupa diskussioner man kan tänka sig. Så efter en och en halv timma promenad var vi helt slut i hjärnan av allt täkande över livets alla jobbiga och stora frågor. 
Ikväll var det jag som stod för middagen här hemma och jag bjöd på enchiladas, så himla gott. Nu ligger jag med världens matkoma i soffan efter att även ha ätit våfflor och glass precis, som Emil och Felicia gjorde iordning till efterrätt. Nu har Robin precis kommit så vi ska fortsätta vårt söndagsmys med filmen "law abiding citizen".
Hoppas alla har haft en bra helg, min har trots en lördag med högskoleprov varit jättemysig och fin. Puss❤️





LÖRDAGKVÄLL

Hej och godkväll! 
Förstår ni hur skönt det är att högskoleprovet äntligen är över? Det har varit en lång, ansträngande och sjukt påfrestande dag för hela kroppen. Men dagen har samtidigt gått jättefort och det kändes som att dom där åtta timmarna bara rusade iväg. Provet i sig är inte mycket att kommentera. Det var enligt mig jättesvårt och att ha 50 minuter på sig att göra 40 frågor blir sjukt stressigt. Det var inte många svar jag kände mig säker på utan det mesta blev på chansning. Men jag är i alla fall glad, nöjd och sjukt stolt över mig själv för att jag har avklarat det och det var helt klart värt det eftersom jag nu känner mig mer redo för nästa högskoleprov som är i vår. Jag har fått lite mer koll på vad jag måste förbereda mig inför nästa gång och det kommer ju inte kännas alls lika läskigt. Jag har också lärt mig att man ska tänka på vad och vart man äter under lunchen eftersom rasten är kort och för mycket och mastig mat gör en så fruktanvärt trött. Jag lunchade med min vän Amanda på Pims där det var brunch-buffé. Vi slängde verkligen i oss maten i all stress så jag var så sjukt trött och hade så sjukt ont i magen vid provet. Rena matkoman, jag trodde jag skulle somna vid provet, jag kunde verkligen inte koncentrera mig. Men nu är det slutpratat om provet! 
Det känns i alla fall underbart att det är över och när Robin kom och hämtade mig åkte vi och köpte varsin stor påse godis från hemmakväll. Påvägen hem köpte vi även med oss pizza som vi precis har njutit av ihop med Felicia och Emil. Jag ska snart ta en dusch och sen ska jag och Robin börja vårt efterlängtade lördagsmys. Vi ska äta massor gott och titta på film, precis vad jag behöver just nu. 
Hoppas alla ni andra får en bra och rolig lördagskväll och dansa lite åt mig! Pusspuss❤️





LÖRDAG

Godmorgon!
Det känns sådär att behöva gå upp så här tidigt en lördagmorgon.. Jag ställde klockan på halv sju för att kunna ligga och dra mig i en halvtimma, men när jag väl vaknat och börjat tänka på dagens högskoleprov fick jag så ont i magen av nervositet att jag inte kunde somna om. Jag vet inte varför jag är så nervös och vemodig inför detta jäkla prov. Det sägs ju att man ska se första gången som en test bara, eftersom det nästan inte är någon som klarar det bra första gången. Man ska helt enkelt inte ha någon press på sig utan se det som ett tillfälle att titta över det och lära sig tekniken inför nästa gång man skriver det. Så jag försöker verkligen nöta in det i huvudet för att avdramatisera alltihop lite. 
Jag har precis ätit frukost och nu måste jag snart göra mig iordning för att åka, att komma försent måste ju vara det värsta som kan hända en sån här dag.
Önska mig lycka till, och ha en bra lördag alla ni andra som slipper sitta i åtta timmar och skriva. Puss❤️





JORDNÖTSKAKA/SNICKERSKAKA

Godkväll ännu en gång! 
Mina snickerskakor har precis kommit ut ur frysen och dom blev helt gudomliga! Så därför ska jag självklart bjuda på receptet, för detta kan jag verkligen rekommendera!

100 g ljus choklad 
100 g jordnötssmör (jag tog en osötad)
100 g mörk choklad
10 g smör 

1. Smält den ljusa chokladen och bred ut över en LITEN aluminiumklädd form. 

2. Låt chokladen stelna (jag ställde in i frysen) och bred på jordnötssmöret (jag mätte inte utan tog bara så mycket som kändes bra). 

3. Smält den mörka chokladen ihop med smöret och bred detta ovanpå jordnötssmöret. Låt återigen stelna. 

4. Skär slutligen kakan i mindre bitar. 

Jag har ändrat på mängden av det mesta eftersom det från början var ännu mindre än vad detta redan är, som tex. bara 50 g av chokladen, men då hade det ju verkligen bara blivit 3-4 bitar..? Jag glömde även helt bort smöret men det gick tydligen utmärkt utan det eftersom mina blev jättegoda. Det var i alla fall jätteenkelt och det gick jättefort att göra (om man bortser från väntan då det skulle stelna) så detta måste ni testa! 





FREDAG

Hej! 
Det är äntligen fredag, men jag går tråkigt nog på helg med en lite vemodig känsla i kroppen, allt för morgondagens hemska och tråkiga högskoleprov. Men det är självklart alltid skönt att jobbveckan är över och fredag är alltid fredag, med andra ord veckans bästa och mysigaste dag. Jag slutade jobbet klockan fyra idag och kvart över fyra var jag ute på en långpromenad med min kära vän David. Skönt att få prata av sig och börja helgen med en frisk powerwalk. Efter en varm dusch ställde jag mig i köket och påbörjade mitt jordnötskaka-bak. Det blev en jätteliten kaka (som jag sen ska skära i ännu mindre bitar) men kanske bättre det eftersom jag inte ens vet om det blir gott, får köra på dubbelrecept nästa gång. Efter baket började jag fixa iordning middagen som ikväll består av plockmat, frukt, ost och vin. Mamma kom inte hem från jobbet förens klockan sju idag så jag gjorde iordning så att maten stod på bordet när hon kom hem, och hon blev så glad. Vi har precis ätit oss proppmätta och nu tittar vi på postkodmiljonären. Sen ska vi självklart se idol följt av någon mysig film. En riktig mamma- och dotterkväll. 
Tråkigt nog måste jag lägga mig hyfsat tidigt ikväll för imorgon måste jag gå upp klockan sju. Men det vill jag inte tänka på nu, för nu vill jag bara njuta av en underbar fredagkväll ihop med min älskade mamma. Puss❤️






TORSDAG-KVÄLL

Godkväll allihop! 
Jag ligger som många andra kvällar skönt placerad i soffan efter ett jobbigt träningspass. Och idag var det verkligen extra jobbigt då min löprunda hem från gymmet var sådär hemskt seg, dels för att gårdagens activio-pass har satt sina spår i benen idag och dels för att det var motvind precis hela vägen hem, rena stormen. Men det kändes skönt att ställa sig i duschen och sen njuta av den goda kvällsmaten i lugn och ro. Nu ska jag titta klart på "lyxfällan" och när det är slut  ska jag faktiskt krypa ner i sängen, det är så skönt att komma i säng tidigt. 

Ikväll bjuder jag på en bild på min fina Robin från Grekland. Ibland saknar jag min kärlek lite extra och ikväll är det en sån kväll. Det svider i hjärtat av att behöva vänta enda tills på lördag för att få träffa honom. Tänk att man kan vara så löjligt kär, att man kan vara så beroende av en annan människa. Kärlek är det finaste som finns. 




TORSDAG

God eftermiddag! 
Jag har precis krupit ner i sängen efter ett gott mellanmål. Idag jobbade jag 07.00-15.30, så himla skönt att sluta lite tidigare ibland. Så när jag kom hem gjorde jag iordning lite att äta och sen la jag mig här, och här tänker jag ligga fram tills jag måste byta om till träningskläderna. Jag tänkte försöka gå igenom några sidor i min mattebok som jag lånade igår, för att försöka friska upp hjärnan lite inför lördag. Ikväll, eller om 45 minuter, ska jag alltså till gymmet och köra ett CXworx-pass och efter det tänkte jag sätta på mig löparskorna och springa hem från stan. Jag kommer förmodligen inte hinna mycket mer än mitt vanliga kvällsmys framför teven efter det innan det är dax att hoppa i säng och möta underbara fredag. Nu måste jag öppna boken om jag ska hinna få något gjort! Puss❤️





ONSDAG

Godmorgon lediga underbara onsdag! 

Det är så otroligt skönt att vara ledig mitt i veckan, att behöva jobba torsdag-fredag sen känns inte alls jobbigt när jag har fått en vilodag mitt i allt. Idag vaknade jag som vanligt tidigast av alla så jag gick upp klockan nio och gjorde iordning en riktig brakfrukost till Robin, Felicia och Emil som också var hemma och dessutom är lediga idag. Vi har precis ätit oss proppmätta och nu ligger jag och Robin i min säng och tittar på rackartygarna. Vid lunchtid tänkte vi åka in till stan och äta på thaihouse och sen måste Robin åka till sitt jobb. Själv ska jag ännu en gång försöka mig på lite plugg till högskoleprovet och ikväll ska jag till gymmet och köra activio. Ha en fin onsdag allihop, det ska jag ha! Puss❤️






TISDAG

Hej!
Jag ligger nerbäddad i soffan och tittar på "halv åtta hos mig", mitt favoritprogram. Idag har jag haft en bra dag och jobbet gick fort, förutom att vädret har varit lika tråkigt som vanligt. Jag slutade fyra idag igen och när jag kom hem slängde jag mig på soffan. När jag hade samlat tillräckligt med krafter satte jag mig för att titta igenom förra årets högskoleprov, eftersom jag ska göra årets högskoleprov nu på lördag. Jag hann mest skumma igenom dom första uppgifterna innan jag bara ville gråta och slänga datorn i väggen. Jag fattade INGENTING. Matten ska vi inte ens tala om, det märks att det var 1,5 år sen jag räknade sist men det var även uppgifter som jag aldrig har sett och fått lära mig ens. Just nu känns allt bara helt meningslöst och jag är så arg för att jag ska slänga bort en hel lördag på något jag bara kommer chansa mig igenom. Men jag tänkte kanske svänga förbi biblioteket imorgon och låna några böcker så jag förhoppningsvis blir lite klokare i alla fall. Efter att ha gett upp totalt stod middagen på bordet och pappa hade gjort världens godaste älgpannbiffar, så det var en fin tröst. Nu har jag som sagt satt mig välplacerat i soffan och här tänker jag stanna hela kvällen. Jag ska bara ta det lugnt och njuta av att inte behöva ha bråttom i säng, eftersom jag är ledig imorgon! Robin kommer inatt vilket är precis vad jag behöver ikväll, pussar, kramar och en varm kropp att somna bredvid. Ha en fin tisdagskväll allihop. Puss❤️


Ikväll är jag sådär jobbigt sötsugen, så dumt nog sitter jag och tittar igenom recept på goda bakverk jag vill göra i helgen, vilket triggar igång sötsuget ännu mer.. Men här är i alla fall tre alternativ som kan bli veckans fredagsmys. Om jag gör något utav det och det blir gott så lovar jag att bjuda på receptet: 






MÅNDAG

Godkväll! 
Idag var jag inte alls sugen på att börja på en ny vecka. Ny vecka betyder fem dagars jobb framför mig (denna veckan är jag dock ledig på onsdag!!!) och det känns alltid tungt när klockan ringer måndagmorgon, och inte minst när jag måste lämna min Robin som ligger kvar i sägen. Vädret var så hemskt tråkigt och grått idag också vilket inte direkt gjorde humöret bättre. Men jag älskar ju mitt jobb och det känns alltid bra när jag kommit upp och kommit dit. Dagen bara sprang iväg som vanligt och när klockan slog fyra slutade jag. Jag hann bara hem och äta lite mellanmål och vila en stund innan jag tog på mig träningskläderna för att åka till gymmet. Det var längesen det tog emot så mycket att åka till gymmet, jag var så trött och frusen i hela kroppen. Men när jag väl kommit dit och kommit igång var jag pigg igen. Ett CXworx-pass följt av 7 km intervaller körde jag och det gick riktigt bra idag. Nu ligger jag nyduschad i soffan med kvällsmaten i magen. Jag tittar just nu på "dessertmästarna" och sen tänkte jag se "ensam mamma söker" innan läggdags. 
Det blev det alldeles för mycket tråkigt och negativt i detta inlägg, så jag ska sluta skriva nu så ni slipper dras med i mitt dåliga måndagshumör. Hoppas ni har haft en lite bättre start på veckan än vad jag har haft, även om min måndag i alla fall slutade lite bättre än vad den började! Puss❤️

Jag bjuder på en standard-bild på min kvällsmat, eftersom jag inte har tagit några andra bilder idag: 




EFTERMIDDAGS-FIKA

Jag tänkte bara bjuda på en bild på mitt bakverk jag kämpade med idag. Jag gjorde mina absoluta favoritkakor biskvier. Varje gång jag gör dom tänker jag "jag ska aldrig mer baka biskvier" eftersom det alltid blir lika misslyckat varje gång. Men trots det vill jag alltid prova att göra dom igen eftersom dom är så sjukt goda. Idag blev dom faktiskt riktigt lyckade efter många om och men. Det är ganska avancerat och man måste ha tid när man ska baka dom, vilket jag inte riktigt hade idag eftersom vi hade en lunch-tid att passa. Men jag lät dom stå och kallna en stund extra hemma hos Robins mormor och då blev dom tillslut perfekta. Alvi, som hon heter, hade även besök av ett par jättetrevliga vänner så vi har haft en jättemysig stund där och nu är vi påväg till stan mätta och belåtna. Det är svårt att förstå att man ska äta middag ikväll också efter en stor lunch och massor fika, men mat är ju alltid gott och söndagar brukar ju vara rena matkoma-dagarna, så det ska nog gå ändå!

En bild på mina biskvier och en på resten av allt gott vi fick hos Alvi:





SÖNDAG

Godmorgon! 
Vart tog den här helgen vägen egentligen? Så här fort har en helg inte gått på länge.. Men jag har haft en fin sådan och idag fick jag njuta av första sovmorgonen i Robins nya sköna säng. Vi vaknade lite innan nio men låg och drog oss i nästan en timma. Nu ligger frukosten i magen och jag har lagt mig skönt i soffan med en kopp te i handen, iklädd mina nya prickiga och helt otroligt sköna byxor. Idag har vi ganska fullt upp  så här ska jag inte ligga mycket längre till. Jag tänkte ställa mig och baka några goda kakor som vi ska ta med oss till Robins mormor sen. Vi köpte även en jättemysig kofta igår som vi tänkte överraska henne med, bara för att hon är så bra. Hon ska bjuda på söndagslunch och efter det måste jag och Robin åka förbi stan igen för att köpa något som Robin inte hann köpa igår. Sen ska vi åka hem till mig och hämta Felicia och därefter åka och handla någon god middag som vi ska ta med oss hem till morfar. Det gäller att uppvakta de gamla som sitter hemma själva om dagarna. Efter middagen hos morfar ska vi som vanligt avsluta helgen med söndagsmys hemma hos mig. 
Hoppas alla har haft en bra helg, det har jag! Puss❤️





LÖRDAG-EFTERMIDDAG

Hej! 
Jag har precis lagt mig till rätta i soffan hemma hos Robin efter en dag på stan. Jag måste bara visa mina två köp som jag är så nöjd med. Jag fick ett presentkort på Albrekts guld utav Robins familj i studentpresent men jag har inte hunnit använda det än. Så idag gick vi dit och jag hittade en helt underbar klocka och ett jättefint armband. Klockan kostade bara 249 kr och armbandet 100 kr men eftersom jag köpte två varor fick jag armbandet för halva priset! Jag köpte även ett par jättemysiga fleece-mysbyxor från HM som jag kommer bo i under kvällarna denna vinter. Någon kappa som jag egentligen tänkte köpa hittade jag tyvärr inte, så jag får helt enkelt fortsätta leta en annan dag. 

Nu ska vi snart åka hem till Robins familj på middag och mys. Ha en fin lördagkväll! Puss❤️




LÖRDAG

God förmiddag underbara lördag! 
Jag vaknade klockan nio i morses och började min dag med en löprunda. 1 mil sprang jag och det gick jättebra och kändes så skönt efteråt! Efter en lång och varm dusch följt av en stor brunch sitter jag nu redo för att åka in till stan om en liten stund. Jag ska möta upp Robin där och vi ska ta en liten tur på stan för att kika efter ett par saker, själv är jag mest på jakt efter en kappa. Ikväll tänkte vi åka hem till Robins familj och lördagsmysa för det var jättelängesen. 
Ha en fin lördag allihop, det ska jag ha! Puss❤️




FREDAG

Hej!
Jag har precis krupit ner i sängen efter en underbar fredagkväll med mina fina vänner.
Dagen har gått jättefort som vanligt och jag jobbade 07.00-15.30. När jag kom hem åt jag bara lite mellanmål och vilade en stund innan David kom och hämtade mig. Vi åkte upp till berget och gick 7.5 km i det underbara men svinkalla vädret. När vi var i mål åkte vi till Kvantum och handlade mat och godsaker för kvällen då vi, tillsammans med Karin och Pontus, hade fredagsmys hemma hos mig. Hemmagjorda pizzor till middag följt av frukt, godis och popcorn till myset framför idol och en skräckfilm. En liten repris från förra fredagen helt enkelt och jag hade lika mysigt som vanligt. Nu ska jag släcka lampan och njuta av att få sova tills jag vaknar imorgon, utan något hemskt alarm. Hoppas alla har haft en mysig och fin fredag, det har jag! Puss❤️





TORSDAG

Godkväll!
Jag ligger för tillfället i soffan och myser med min Robin. Idag började jag inte förens halv tio vilket var helt underbart. Jag vaknade innan klockan ringde och kände mig helt utvilad. Det var fotografering för alla barn idag och även jag fick vara med på gruppfotot. Det kändes lite sådär efter att precis ha kommit in efter en regnig cykeltur till jobbet då jag verkligen såg ut som en blöt och slickad katt i håret. 
Dagen gick i alla fall fort och idag var det stängning som gällde för mig, vilket betyder att jag skulle sluta klockan sex. Men eftersom sista barnen gick hem kvart över fem så kunde jag därför sluta tidigare. När jag kom hem hade jag laddat för att åka till gymmet med Robin men han var inte alls topp för det så då valde jag också att stanna hemma. Så vi har haft en mysig kväll i soffan hittills och ätit pappas underbara mangochutneygryta till middag. Vi har inte tänkt göra många fler knop än såhär ikväll och det känns så skönt att bara få göra absolut ingenting ibland. Imorgon är det äntligen fredag igen och den här veckan vet jag inte ens vart den har tagit vägen, dagarna har gått så sjukt fort. Men det känns bara skönt för en helg skulle inte sitta kunna sitta bättre just nu! Hoppas alla har haft en fin torsdag, det har jag. Puss❤️

Eftersom jag inte har några "dagens-bilder" bjuder jag på en gammal bild från några helger tillbaka:



 

TISDAG-ONSDAG

Hej! 
Jag glömde helt bort att skriva igår, jag hade helt enkelt för fullt upp med att ha världens mysigaste kväll med min kärlek. Efter jobbet åkte han och jag direkt hem till Tibro. Vi handlade och åkte sen hem till honom där jag lagade mat och han fixade och donade med sitt nya fina barbord som han köpte i lördags på Ikea. När allt var klart dukade vi upp middagen i vardagsrummet, som numera också har blivit ett litet matrum. Resten av kvällen låg vi nerbäddade i soffan framför Sverige-Tyskland innan vi somnade gott i hans nya underbara säng. 
Idag gick vi upp kvart över fem och då körde han hem mig för att sen åka till sitt jobb. Eftersom klockan inte var mer än kvart i sex när jag kom hem kunde jag bädda ner mig och sova en timma till. Idag jobbade jag som vanligt 08.00-16.30 och nu kom jag precis hem. Jag har lagt mig i soffan en stund men snart ska jag gå till köket och göra mig lite mellanmål. Ikväll ska jag och pappa åka in till gymmet och köra en timma activio, alltså pulsbaserad spinning vilket är sjukt jobbigt. Det ska bli härligt att få ta ut sig och det kommer kännas extra skönt att få spendera resten av kvällen i soffan efter det. Men nu är det dax för mellis. Ha en bra onsdagskväll! Puss❤️
 
Vår goda middag som bestod av en annan variant av tacos. Istället för köttfärs så gjorde vi som friterad kyckling vilket är sjukt gott och framför allt kul med lite variation. Man köper en kryddmix som heter "crispy chicken bites spice mix" och blandar mixen med strimlad kyckling och lite olja för att sen ställa in det i ugnen i 15 minuter. Jättelätt att göra och grymt gott, så det rekommenderar jag starkt!
 



 

MÅNDAG

Godkväll! 
Det är måndag och första dagen på en ny vecka börja lida mot sitt slut. Jag har, tro det eller ej, haft en bra dag trots att det är måndag! Jag brukar ju vanligtvis skriva om min hemska måndagsångest och hur jobbigt allt är, men idag kändes det inte alls lika farligt. Jobbdagen gick jättefort och jättebra. Therese fick även hoppa in och jobba idag och det gör ju allt tusen gånger roligare när jag får jobba och vara med henne! När jag slutade vid halv fem cyklade jag hem, åt en smoothie, bytte om till träningskläder och åkte in till gymmet. Jag körde först ett CXworx-pass och sen satte jag på mig löparjackan och sprang från stan hem till Skultorp (7 km). Det är så skönt att springa i mörker och när luften är sådär kall och frisk! 
Nu har jag duschat och stoppat i mig en god kvällsmat bestående av blomkålssoppa och min älskade ägg-knäckemacka. Jag sitter nerbäddad under en filt och tittar på "112 på liv och död" och sen ska jag se "ensam mamma söker" innan läggdags. Det är så skönt att få bädda ner sig i soffan och koppla av efter en lång dag och ett bra träningspass. Hoppas alla har haft en fin måndag och bra start på veckan, det har jag! Puss❤️





SÖNDAG-EFTERMIDDAG

Hej! 
Kom precis hem från stan och nu är jag bra mycket fattigare än vad jag var innan. 1300 kr bara flög iväg, och jag som inte ens hade tänkt åka till stan från början. Men en jacka, en kofta, trosor, örhängen och en parfym köpte jag till mig själv, sen bjöd jag Robin på lunch och så fick han en parfym också (min favorit) som en liten söndagspresent. 

Nu ska vi vila en stund och sen behöver jag komma ut på en promenad i det underbara vädret! Puss❤️





SÖNDAG

Godmorgon mysiga söndag! 
Bortsett från att helgen börjar lida mot sitt slut och att den lilla ångesten över den kommande jobbveckan börjar krypa sig på, så älskar jag söndagar. Det är en dag att göra sånt där man inte hinner eller tar sig tiden till annars. Äta en extra god och lång frukost, ligga och titta på film och bara göra sånt som man orkar och känner för. Idag vaknade jag redan kvart över åtta så jag gick upp och stekte pannkakor att överraska Robin med. Så tyst jag bara kunde dukade upp allt i mitt rum och så att han fick vakna upp till doften av dom nygräddade pannkakorna. Vi har precis ätit oss proppmätta framför gårdagens Wallanderfilm som vi somnade till och nu ska jag ta mig en dusch. Felicia ville åka in till stan så om en stund tänkte vi åka in och kika lite. Fler planer än så har vi inte för dagen, vilket känns jätteskönt. Ikväll ska jag och Robin stå för matlagningen här hemma och sen ska vi självklart avsluta helgen med vårt traditionella söndagsmys. 
Hoppas alla har haft en fin helg, det har jag! Puss❤️






LÖRDAGKVÄLL

Godkväll!
Efter en lång och bra dag på Ikea kom vi hem med en säng, ett barbord och lite andra småsaker rikare. Nu längtar jag tills på måndag då Robin får sängen hemlevererad så vi kan få sova vår första natt i den! 
Ikväll skulle Robin spela match igen så jag började min lördagkväll med tacos och mys med familjen. Vid halv nio kom Robin igen och då laddade vi upp med frukt, smält choklad och yoghurtnötter framför den underbara filmen "love and other drugs". Jag har sett den filmen förut men den är så otroligt bra att den är värd att se minst tio gånger till. Det är paus just nu så jag passar på att skriva av mig lite här sålänge. När filmen är slut ska vi krypa ner i min säng och se en ny Wallanderfilm som vi inte sett. Jag har och kommer alltid älska Wallanderfilmer, även om vissa självklart är bättre än andra. 
Hoppas alla har en trevlig och bra lördag, min har varit jättemysig. Puss❤️
 






LÖRDAG

Godmorgon!
Jag tänkte bara skriva några snabba rader nu när jag vaknat en halvtimma tidigare än jag och Robin planerat, han ligger och sover som en stock. 
Gårkvällen blev lika mysig som alltid med mina fina och underbara vänner. Vi åt så mycket gott att vi låg helt utslagna i matkoma, vi tittade på idol och när Robin kom vid elva laddade vi upp med ännu lite mer godsaker och en grymt bra och läskig skräckfilm. Jag minns inte vad den hette men när jag tagit reda på det ska jag rekommendera den, för den var riktigt bra!
Idag ska jag och Robin åka till Ikea under dagen. Han ska köpa säng och sen är det alltid kul att titta på småsaker. Vi tänkte ge oss iväg klockan tio så nu ska jag gå upp och göra frukost innan vi åker. Ha en underbar lördag allihop! Puss❤️




FREDAG

Underbara härliga fredag! Finns det någon bättre dag? Det känns så otroligt skönt att äntligen ha fått gå på helg efter en lång jobbvecka. Idag har jag varit helt slut i hela kroppen, jag trodde jag skulle somna när jag satt och läste för barnen. Men jag jobbade 07.00-15.30 så det kan ju ha berott på den tidiga uppstigningen. Det var underbart att få sluta tidigare än vanligt idag och när jag kom hem hann jag mest äta lite och byta om för en härlig höstpromenad i solen med Therese. Nu har jag precis duschat och lagt mig i soffan med veckans "bonde söker fru"-avsnitt framför mig. Om en liten stund ska jag börja göra iordning för kvällen då mina mysiga vänner David och Karin kommer för en riktig myskväll. Vi ska äta exotisk planka, titta på idol följt av en skräckfilm. Underbara fredagsmys! Robin kommer även senare ikväll också efter sin match och det gör ju kvällen bara helt komplett. Hoppas alla får en mysig fredag och bra helg! Puss❤️





TORSDAG

Godkväll! 
Jag har precis krupit ner i sängen efter en lång, fullspäckad men bra dag. Jag jobbade 07.30-16.00 och skyndade mig sen hem, slänge i mig en lättare mellis och åkte sen med pappa in till gymmet. Jag sprang 5 km följt av ett CXworx-pass och det kändes så skönt att träna på riktigt efter att ha blivit frisk från min andra förkylning på två veckor. Efter träningen fick jag återigen skynda mig hem för att duscha, göra mig iordning och äta innan jag sen åkte in till stan för en mysig kvällsfika på Pims med ett par vänner. Nu är jag som sagt hemma och färdig för att sova alldeles strax. Jag börjar 07.00 imorgon så nu börjar jag känna mig stressad över mina 8 älskade sovtimmar som jag jämt vill ha.. Men imorgon är det fredag och det känns så förbannat underbart så några mindre timmar sömn dör jag inte av! Hoppas alla har haft en fin torsdag, det har jag! Puss❤️




ONSDAG

Hej och god eftermiddag/kväll!
Jag ligger för tillfället i soffan och vilar en stund efter en lång, ansträngande men bra dag på jobbet. Jag jobbade som vanligt till halv fem idag och när jag kom hem var jag helt utsvulten. Så jag åt en liten lätt mellis och la mig sen här. Jag skulle egentligen ha tagit en promenad nu men mamma ville att jag skulle följa med henne på vattengympa så jag hoppar promenaden och följer med henne sen istället! Min förkylning som var så hemsk i måndags är helt borta nu. Jag förstår mig inte på min egen kropp, ena stunden känner jag mig sjukare än nånsin och sen blir jag frisk sekunden senare. Men jag ska ju absolut inte klaga på att jag mår bra igen så idag ska det bli skönt att få röra på sig lite, även om det blir lugnt. Nu ska jag snart stoppa i mig lite middag och göra mig redo för att åka om en stund. Puss❤️




TISDAG

Hej! 
Jag har väl inte så värst mycket intressant att berätta egentligen, men ett inlägg om dagen sitter i rutinena så jag skriver ett par rader ändå! Mina dagar rullar ju på och precis som igår jobbade jag 08.00-16.30 idag. Det var en seg och jobbig dag och det kändes underbart att komma hem. Jag slängde mig i sängen och tittade på ett avsnitt av "hela Sverige bakar", åt middag och såg sen ytterligare ett avsnitt. Nu är jag i kapp alla missade program! Jag måste låta som rena nörden som jämt tittar på program som "bonde söker fru", "ensam mamma söker" och "hela Sverige bakar", men jag har alltid tyckt om sånt där så jag kan inte låta bli att följa allt! Resten av kvällen har jag även hunnit tvätta lite kläder och baka en omgång knäckebröd. Efter att ha missuppfattat receptet totalt blev det rena improvisationen, men det blev ändå jättegott! Nu har jag ätit lite kvällsmat och snart ska jag hoppa i säng och somna till en film. Jag bara längtar till om några timmar då Robin kommer och kryper ner hos mig efter sitt jobb. 
Puss❤️





MÅNDAG

Godkväll!
Nu hinner jag bara skriva ett snabbt inlägg för jag måste verkligen sova! Jag är ju alltid så stressad med att komma i säng och få mina 8 timmars sömn.. 
Idag är det i alla fall måndag och jag vaknade som vanligt upp med en hemsk måndagsångest. Jag kan inte förstå varför jag mår så dåligt varje måndagsmorgon, jag vill bara dra täcket över huvudet eller krypa upp i mammas knä och gråta. Men som vanligt släpper precis allt när jag väl kommer till jobbet. Jag måste börja tänka mer positivt och nöta in i huvudet hur bra jag faktiskt har det. Men idag blev det väl i och för sig ännu värre då jag vaknade upp med det värsta halsontet man kan tänka sig och hela natten har varit fylld av mardrömmar, så det var verkligen inget alls bra sätt att börja dagen och veckan på. 

Denna jobbdagen gick i alla fall precis lika fort som vanligt, om inte ännu snabbare. Jag slutade halv fem och hann bara hem och hämta ett par saker innan jag tog bussen in till stan. Jag har spenderat min kväll hemma hos min bästa vän Alexandra och det räddade verkligen den här måndagen totalt. Jag har haft så mysigt. Vi åt tacos och pratade i timmar och låg sen nerbäddade i hennes soffa och åt oss proppmätta på godsaker. Det är precis sånt man behöver såna dagar då allt känns grått och jobbigt. Nu har jag precis bäddat ner mig i min säng för att sova, jag är helt dödstrött och jag känner verkligen att kroppen inte är på topp på grund av denna förbannade förkylning som plötsligt ville komma tillbaka, och den här gången värre än nånsin. Det känns sådär att behöva jobba när man inte känner sig helt kry, tisdagar brukar vara ganska jobbiga dagar på jobbet med mycket barn. Men när jag har kämpat mig igenom den dagen börjar veckan vända och då blir allt så mycket lättare! Hoppas alla ni andra har haft en bra måndag och start på veckan, min blev ju sisådär till en början men väldigt fin på slutet. Puss❤️







SÖNDAG

Hej!
Idag har jag haft en riktig myssöndag. Vi sov ut länge och sen åt vi en långfrukost ihop med Felicia och Fredrik framför teven. Efter en välbehövlig och skön dusch åkte jag och Robin hem till hans mormor för att äta lunch och fika. Hon bjöd på sin goda äppelpaj och sen somnade vi allihop i soffan. Nu är vi hemma hos mig igen och väntar in söndagsmiddagen. Pappa står och lagar kreolsk gryta vilket är min favoriträtt, så en bättre bakismiddag kunde det inte blivit! Resten av kvällen ska vi bara fortsätta vårt söndagsmys och titta på film och äta massor godis. Hoppas alla har haft en bra helg! Puss❤️

Tre från igår och tre från idag:









LÖRDAG

Hej!
Härligt med lördag, trots att det är en väldigt grå sådan. Jag och Robin vaknade redan runt åtta men det var bara skönt för då kunde vi ligga nerbäddade i sängen och titta på film med gott samvete resten av morgonen, jag gillar annars inte när dagen bara springer iväg. Lite efter klockan elva åkte vi in till stan för en shoppingdag. Jag hade massor att leta efter men jag hittade nästan bara sånt som jag inte letade efter. Men en stickad kofta, en enkel t-shirt, ett linne, en halsduk och en mascara är jag nu rikare så jag känner mig nöjd, resten av "att-köpa-listan" får jag leta efter en annan dag. Robin bjöd mig även på en helt underbar lunch på Riviera, kycklingspätt, råstekt potatis och tzatziki.
Nu har Robin åkt hem till sig och jag har lagt mig i min säng för att titta på några missade avsnitt av "hela Sverige bakar". Jag ska om en liten stund ta en dusch och sen göra mig iordning för kvällen då det väntas partaj med mina fina vänner som jag inte har träffat sen innan jag åkte till Grekland, så nu är det verkligen dags! Kvällen kommer inte kunna sluta bättre än att jag kommer få krypa ner bredvid min kärlek inatt när jag kommer hem. 
Hoppas alla får en fin lördagskväll, det ska jag ha! Puss❤

Två bilder från dagens helt gudomligt goda lunch





FREDAG

Godkväll denna underbara fredag!
 
Jobbdagen har bara rusat iväg och det kändes så otroligt skönt att gå på helg, jag behöver en rejäl sovmorgon. Idag fick jag höra från en mamma att hennes dotter har sagt till henne att hon önskade att jag var hennes mamma istället, men sen ångrade hon sig och sa att hon tyckte om oss lika mycket. Sen var det en annan liten tjej som sa "jag skulle nog inte kunna leva utan dig maya". Förstår ni vilket mysigt jobb jag har? Åh vad jag tycker om alla (i alla fall nästan alla) barn jag får träffa varje dag. Det är ju inte alla som får så fina kärleksförklaringar på sin arbetsplats. 
 
Idag slutade jag 16.00 precis som tidigare dagar och när jag kom hem doftade hela huset nybakade kanelbullar. Så helgen kunde inte börjat bättre än att bädda ner sig i sängen med två bullar och ett glas mjölk till onsdagens "bonde söker fru" som jag missade. Ikväll har jag fredagsmys med mina päron innan Robin kommer till mig senare ikväll efter sin innebandymatch. Vi har precis ätit hemmagjord sushi, räkor och hembakat bröd (min pappa står för allt som den bak- och laga mat-gubbe han är). Jag älskar att duka upp massor god plockmat och äta framför teven, då är det fredag! Pappa står nu och förbereder efterrätten och jag och mamma ligger och tittar på postkodmiljonären. Sen ska vi självklart se kvällens fredagsfinal i idol och kanske hyra någon film. Hoppas alla får en mysig kväll och bra helg. Puss!❤

 
 

TORSDAG

Hej! 
Idag är det torsdag och helgen börjar närma sig, så otroligt skönt! Veckan har gått sjukt fort och det känns som att det var måndag nyss, men helgen kunde inte komma mer lägligt. Jag har haft en bra torsdag idag med en jobbdag från 07.30 till 16.00 som gick jättebra. När jag kom hem var Robin hos mig och han låg som vanligt och sov. Jag slängde i mig en smoothie, drog upp robin och sen åkte vi till gymmet med pappa. Jag körde 20 minuter crosstrainer och 20 minuter poerwalk på löpbandet innan vi alla tre gick på ett CXworx-pass. Nu är vi färdigduschade och kvällsmaten ligger i magen, har jag sagt att jag älskar frukost alla tider på dygnet? Det har jag förmodligen, men det går inte att säga för många gånger. Det finns inget som är så gott som en knäckemacka med kaviar och ägg och en skål med fil, banan och Paulúns granola. Att dessutom äta det efter ett träningspass gör det till och med ännu godare! Nu ligger jag framför halv åtta hos mig och sen ska vi krypa ner i sängen och titta på något missat tvprogram eller någon film innan läggdags. PUSS❤





ONSDAG

Hej och godkväll! 
Jag har precis bäddat ner mig i min sköna säng efter en lång men bra dag. Jag jobbade 07.30-16.00 idag och dagen gick jättefort, men jag var så sjukt trött och seg. När jag kom hem slängde jag mig på soffan och blev liggande där till klockan sex då jag och Felicia fick finbesök av Emma, Rebecka, Amanda, Therese och Olivia. Vi köpte hem middag från pizzahuset och låg sen nerbäddade i soffan framför en skräckfilm. Mysig onsdagskväll, sånna vardagskvällar behöver man oftare för att orka med dom långa jobbdagarna. Tjejerna har precis åkt hem och jag har alltså precis krupit ner. Jag är helt slut i både kropp och huvud så det ska bli underbart att få sova. Hoppas alla har haft en bra onsdag. Puss❤
 
 

TISDAG

Godkväll! 
Det är första oktober och hösten är verkligen här på riktigt. Jag tycker om hösten om man tänker på alla mysiga och mörka kvällar när man får gå runt i tjocka stickade tröjor , tända ljus och värma sig vid brasan med en stor kopp te. Men att jobba på en förskola är dessvärre inte alltid lika kul under höst och vinter då man måste spendera halva dagen ute i kylan. Idag var raggsockar, kängor, stickad tröja, fleece-tröja och vinterjacka på och ändå så frös jag.. Idag hade jag för övrigt en sjukt ansträngande och jobbig dag på jobbet, men samtidigt bra som vanligt. Alla barn var ovanligt stökiga och bråkiga och jag trodde mitt huvud skulle sprängas. När klockan slog halv fem fick jag äntligen cykla hem där jag möttes av en sovande Robin i min säng. När jag hade väckt honom åt vi middag och sen åkte vi till gymmet. Jag sprang 6 km på löpbandet följt av ett CXworx-pass. Det var så otroligt skönt att få ta ut sig på riktigt. Jag har kännt mig lite småtjock i halsen ett par morgnar i rad så jag hade egentligen tänkt träna väldigt lugnt, men jag hade så mycket energi att jag inte kunde låta bli att ta i riktigt ordentligt. Nu har vi duschat och stoppat i oss kvällsmat och snart ska vi krypa ner i min säng och titta på förra veckans "bonde söker fru" innan det är dags att sova. 
Hoppas alla har haft en bra dag, min har trots den jobbiga arbetsdagen varit väldigt bra. Puss❤




RSS 2.0