FREDAG 30/9

Hej!
Tiden jag så länge väntat på är ÄNTLIGEN här. Jag ligger raklång i soffan efter avklarad tenta och har inga som helst måsten eller krav på mig. Det är väldigt mycket blandade känslor efter dagens tenta och det gick inte riktigt så bra som jag hade hoppats. Men nu kan jag bara hålla tummarna och annars får jag bara försöka se det positivt att jag lär mig ännu mer om det blir omtenta.
Jag, Julia och Sara firade med en fika i Haga efteråt och nu kom jag precis hem och slängde mig direkt ner i soffan. Resten av dagen ska jag göra något jag längtar efter, alltså att inte göra någonting, innan jag ska träffa alla mina härliga klasskompisar ikväll för tentafest.
Puss!❤️


TORSDAG 29/9

Godkväll!
Sista dagen innan tentan börjar lida mot sitt slut och nu kan jag bara hålla mina tummar och hoppas på att någon högre makt där uppe vill hjälpa mig att kamma hem ett godkänt imorgon. Det är ju ändå så skönt att få lägga ihop böckerna efter ungefär tre veckor av plugg i stort sett varje dag och ha känslan "jag har gjort mitt bästa, nu får det går som det går".
Idag har jag varvat plugg med städning av lägenheten, powernaps, långdusch och flera koppar kaffe och känner mig nu väldigt värd att gå på kväll. Pontus kom precis hem från sin fotbollsträning så nu ska jag göra kvällsmat till oss.
Efter kvällsmaten och ett avsnitt Blacklist ska jag hoppa i säng, för imorgon ska tentan skrivas redan klockan 08.00. Önska mig lycka till! Puss❤️


ONSDAG 28/9

Hejsan!
Ett par dagar att passerat sen sist jag tittade in här men mitt liv har sett ungefär likadant ut som det gjorde innan. Jag har pluggat, pluggat och pluggat lite till.
Idag hade jag en praktisk tentamen som gick ut på att man fick dra en lapp där det stod fyra saker vi skulle palpera fram på en annan i gruppens kropp. Att palpera innebär alltså att liksom känna efter en viss muskel, ben eller led.
Jag har verkligen aldrig varit så nervös inför en tenta tidigare och jag har aldrig känt mig så "utsatt". Att liksom bli förhörd inför en grupp och vara tvungen att prestera utan att riktigt hinna tänka innan. MEN, det gick skitbra! Jag klarade det helt felfritt och kunde inte känna mig lyckligare efteråt. Nu får salstentan på fredag gå som det går, för jag är bara så nöjd över att ha klarat detta.
Efter tentan firade jag, Sara och Julia dagens avklarade tenta med en mysig fika eftersom även dom klarade det!
Under dagen har jag levt lite på ruset och nästan glömt bort att vi har den stora tentan om två dagar. Men efter så otroligt många dagar av slit och plugg behövde jag verkligen en dag för att bara släppa allt. Men imorgon har jag självstudier och ska pressa in det sista i huvudet så jag förhoppningsvis är redo inför fredag.
Ikväll har jag och Pontus haft världens mysigaste och mest efterlängtade kväll tillsammans. Vi har gjort hemmagjord pizza till middag och tittat på serier hela kvällen. Jag har tyvärr inte varit någon jätterolig flickvän att leva med det senaste då mitt liv mestadels har bestått av skola, så det var så härligt att bara få mysa utan någon stress en kväll. Nu är jag dock helt slut och skulle kunna somna när som helst, så snart ska jag krypa ner i sängen.
Godnatt!❤️


LÖRDAG 24/9

Godkväll!
Jag kom precis hem efter en härlig heldag tillsammans med mina fina vänner Julia och Sara.
Imorses var jag uppe runt åtta och började dagen med att baka en centerkladdkaka med chokladtryffel på toppen som jag tog med mig som en liten present då både Julia och Sara fyller år nästa vecka. Vi har spenderat hela dagen och kvällen hemma hos Julia och varvat tentaplugg med prat, fika, skratt, matlagning, vin och mys. Vi förenade helt enkelt nytta med nöje!
Nu ska det bli så skönt att sova och imorgon ska jag unna mig en lite längre sovmorgon, det har jag inte gjort på en vecka. Godnatt!❤️

Ett par bilder från idag:


FREDAG 23/9

Hej!
De senaste dagarna har jag varken haft ork eller lust att titta in här. Det finns liksom inte så mycket kul att skriva när dagarna mestadels består av skola, plugg, skola, plugg, lite mys och sen plugg igen.
Men idag är jag tillbaka trots att jag inte har så speciellt mycket kul att berätta nu heller. Jag har haft självstudier idag vilket var väldigt välbehövligt. Så från morgon till kväll har jag varvat plugg med tvätt, matlagning och handling. Jag känner mig nöjd med min pluggdag och jag kände mig framför allt riktigt värd att gå på kväll när klockan slog 19.00. Jag har spenderat min fredagskväll på bästa möjliga sätt tillsammans med min kärlek. Vi har ätit en god middag, tittat på idol och serier. Klockan är inte mer än elva men jag började nicka i soffan för en liten stund sen, så nu har jag faktiskt redan krupit ner. Men jag har en fullspäckad morgondag framför mig så det är lika bra jag kommer i säng i tid! Godnatt❤️

Ett gäng bilder från idag:


TISDAG 20/9

Hej!
Det finns tyvärr inte så jättemycket roligt att berätta nu för tiden, mina dagar ser i stort sett likadana ut varje dag. Jag har haft föreläsningar 08.00-14.30 och när jag kom hem gick jag bara och handlade med Pontus en sväng innan jag satte mig med plugget igen. Efter några sega timmar med näsan i boken ställde jag mig i köket och bakade scones. Så ikväll har jag och Pontus haft riktigt tisdagsmys och efter kvällens idolavsnitt tänkte jag så sakta börja dra mig mot sängen. Jag har insett hur mycket bättre jag pluggar på morgonen så jag går hellre upp tidigare än att behöva plugga så mycket efter skolan då jag är helt slut. Puss och godnatt!❤️


MÅNDAG 19/9

Hejsan!
Jag har startat denna vecka med skola 08.30-12.00, lunch, plugg och fika hemma hos Julia, ytterligare lite plugg hemma och avslutningsvis spelkväll hemma hos Oliver och Julia. Så en ganska så bra dag får jag ändå lov att säga att det har varit, även om plugget inte gick riktigt så bra som jag hade velat. Ni vet när man är så där supertaggad på att bara råplugga men allt istället känns hopplöst och jobbigt när man väl sätter igång...
Men jag tar nya tag imorgon igen så nu ska jag släcka lampan och sova. Klockan står på 05.30 då jag tänkte hinna plugg någon timme innan skolan imorgon. Godnatt!❤️


SÖNDAG 18/9

Godkväll!
Efter en riktigt lugn gårdag med lite plugg, powernaps och myskväll med Pontus vaknade jag upp mycket piggare imorses! Pontus kom hem skadad och helt mörbultad och efter sin fotbollsmatch igår så vi hade riktig sjukstuga här hemma.
Mina smaklökar som varit helt ur funktion har nu äntligen kommit tillbaka, febern är nästan borta och förkylningen går åt rätt håll, så jag kan inte vara annat än glad.
Trots att rastlösheten har satt igång lite idag har jag fortsatt att bara ta det så lugnt som möjligt. Jag har sovit länge, ätit långfrukost, tittat på serier, pluggat och lagat middag och matlådor. Ikväll kom Oliver och Julia hem till oss för spelkväll. Det var riktigt efterlängtat efter denna helg då jag och Pontus knappt har pratat med någon annan än varandra.
Nu är klockan strax tio och jag har krupit ner i sängen för att sova. Imorgon börjar en ny tung pluggvecka men jag känner mig ändå taggad. Jag längtar efter att bli helt frisk och få tillbaka energin och motivationen till att lära mig ännu mer om varenda liten del av kroppen. Godnatt!❤️

I brist på nya bilder passar jag på att bjuda på två på mig och min prins som jag har turen att få dela mitt liv med:


FREDAG 16/9 - LÖRDAG 17/9

Godmorgon!
Här ligger jag nerbäddad i soffan efter en jobbig natt med inte många timmars sömn. Efter att inte ha känt mig speciellt bra i kroppen tidigare på veckan så vaknade jag upp igår ännu sämre och med feber. Men eftersom jag inte kan missa skolan tog jag en alvedon och kämpade mig dit ändå. Jag mådde ändå ganska bra under dagen och när jag hade slutat 14.30 mötte jag upp Pontus för en fika i Haga. När jag kom hem kände jag mig helt överkörd men jag var ändå tvungen att sätta mig och plugga en stund innan jag kunde ta kväll på riktigt. Pontus lagade en helt underbar fredagsmiddag till oss, vår favoriträtt kräftstjärtspasta. Jag somnade vid elvatiden i hopp om att sova bort min feber med många timmars sömn.
Men inatt har jag vaknat flera gånger av hostattacker så tillslut gick jag och la mig på soffan för att inte väcka Pontus. Jag vaknade runt sju-tiden imorses och orkade inte försöka somna om mer så nu ligger jag och dricker te, tittar på Nyhetsmorgon och väntar på att Pontus ska vakna. Idag är tanken att jag ska plugga hela dagen men just nu känns det väldigt långt borta. Men jag hoppas på att lite frukost ska göra mig piggare så jag orkar med en hel dag med näsan i skolböckerna.
Ha en fin helg allihop! Puss❤️

Ett par bilder från igår:


TORSDAG 15/9

Godkväll!
Idag har jag haft en lång, tung men ändå bra dag, avslutningsvis i alla fall. Jag vaknade upp med en svullen och ond hals och kände mig inte alls helt hundra i kroppen. Skoldagen var extremt tung både på grund av dagens alla föreläsningar med ännu mer ben, muskler, fästen, ursprung, leder och ligament men också på grund av att det var så extremt varmt. Så kombinationen av en fullproppad hjärna, värmen och en inte helt kry kropp gjorde att jag kände mig näst intill svimfärdig när vi slutade 14.30. Trots detta var jag tvungen att sitta kvar i biblioteket och plugga i ett par timmar innan jag äntligen gick på kväll och fick träffa min saknade familj. Vi åt sushi inne på trädgårdsföreningen och gick sen på damernas EM-kvalmatch mellan Sverige och Slovakien på Ullevi.
En supermysig kväll har jag haft men nu är jag heeelt slut och måste verkligen sova. Jag ber till alla högre makter att jag får bli frisk så snabbt som möjligt! Godnatt❤️


ONSDAG 14/9

Hejsan!
Precis som tidigare dagar det senaste så har min dag bestått av väldigt mycket skola och plugg och så kommer det se ut i minst 2,5 veckor till då vi har både vår praktiska tentamen och salstentamen i allmän anatomi. Jag har haft skola 8.30-12.00 idag och när vi hade slutat stannade vi kvar ett gäng och pluggade tillsammans. När jag kom hem gick jag och Pontus ut på en promenad innan jag återigen satte mig med plugget. Ikväll överraskade Pontus med tacokväll vilket verkligen var precis vad jag behövde. En mysig kväll tillsammans med min kärlek. Tråkigt nog har kvällen slutat lite sämre då halsont har smugit sig på och nu har jag upptäkt stora blåsor längst in på tungan. Jag FÅR INTE bli sjuk, jag hinner verkligen inte det. Jag har nu krupit ner i sängen och hoppas på att kunna sova bort bacillerna så fort det bara går. Godnatt!❤️


TISDAG 13/9

Godkväll!
Precis som igår har denna dag varit fullspäckad och ganska tuff. Jag har gått i skolan 08.30-15.30 och när jag hade slutat satt jag kvar i biblioteket och pluggade. När bibblan stängde åkte jag hem och fortsatte mitt plugg fram tills Pontus kom hem från sin fotbollsträning. Strax där efter kom Oliver och Julia för att äta scones och titta på fotboll med oss. Så trots denna halvroliga dag fick jag i alla fall avsluta den på ett väldigt mysigt sätt. Puss!❤️


MÅNDAG 12/9

Godkväll!
Idag har jag kickstartat veckan med en fullspäckad dag. Jag hade först föreläsningar 08.30-12.00 och efter det satt jag kvar i skolans bibliotek och pluggade i 3 timmar innan jag började jobbet klockan 16.00.
Nu har jag äntligen fått krypa ner bredvid Pontus som jag har längtat efter hela dagen. Imorgon väntar en minst lika fullspäckad dag så efter kvällens repris av idol är det dax att släcka lampan. Godnatt!❤️


HELGEN 9/9-11/9

Hej!
En helt underbar helg har snart gått mot sitt slut och jag har precis bäddat ner mig i sängen redo för att inta en ny vecka. Men innan sovdags kommer såklart en liten resumé från de senaste dagarna ni missat.
I fredags firades helgen in med en supertrevlig kväll tillsammans med en liten del av klassen. Vi var ett gäng tjejer hemma hos mig för att dricka gott, spela spel och ha trevligt innan vi åkte in till stan och dansade resten av natten. En sååå rolig och lyckad kväll tillsammans med mina nya fina vänner, det känns faktiskt som vi känt varandra jättelänge.
Igår, lördags, var jag inte mycket till människa. Jag sov halva dagen, tittade på serier men lyckades faktiskt plugga i någon timma(!). Under kvällen var vi hembjudna till Oliver och Julia på middag och de bjöd på en så fantastiskt god måltid bestående av färskpasta med Paulo Robertos tomatsås och köttbullar. Till efterrätt hade de gjort en helt ljuvlig pannacotta med smak av marabou-salta mandlar. Förutom den goda maten hade vi också en riktig spelkväll. En supermysig kväll med vår extrafamilj!
Idag har jag och Pontus sovit ut länge och haft långfrukost i soffan framför the Blacklist. Vid lunchtid åkte jag hem till Sara för flera timmar av plugg, matlagning och prat om vartannat. Älskar att förena nytta med nöje, i detta fall få gjort plugg samtidigt som vi hade en supermysig eftermiddag ihop.
Ikväll har jag lagat middag till mig och Pontus och nu har vi som sagt krupit ner i sängen och satt på reprisen av Parlamentet. Snart är det dax att sova för imorgon behöver jag all energi jag kan få till en dag bestående av både skola, plugg och jobb. Godnatt!❤️

I fredags träffades vi ett gäng för att plugga innan skolan. Goa Fredrik hade med sig hembakta muffins med hemmagjord fläderblomssaft!

Firade in helgen med dessa härliga tjejer:

Och i lördags njöt vi av denna goda måltid följt av spelkväll med våra bästa vänner:


TORSDAG 8/9

Hej!
Det är inte klokt vad livet går i en enda berg- och dalbana. I början på veckan var jag verkligen på toppen av den där berg- och dalbanan och jag var så peppad på allt. Men igår och idag har jag bara åkt fritt fall ner och jag känner mig sååå trött och less. Jag visste att anatomin skulle vara tuff, men att jag skulle känna mig som den sämsta människan på jorden hade jag ändå inte räknat med. Det är så otroligt svårt och rörigt och jag förstår inte hur jag ska klara detta. Tack och lov är jag inte ensam om att känna såhär så vi försöker stötta varandra. Imorgon ska vi ses innan skolan ett gäng för att plugga, så nu hoppas jag och ber till alla tänkbara gudar att det känns en gnutta bättre efter imorgon.

Ikväll har jag trots denna halvkassa dag haft en väldigt mysig kväll tillsammans med min syster. Vi har lagat tacopaj till middag, tröstat oss med godis och tittat på en jättesorgligt men bra film. "A girl like her" hette den och handlade om mobbning. Så hemsk men ändå väldigt viktig och sevärd.
Nu ska jag släcka lampan och sova. Godnatt❤️


ONSDAG 7/9

Hej!
Här ligger jag helt utmattad i soffan efter en lång och väldigt tuff skoldag. Jag gick i skolan 08.30-16.15 och dagen har bestått av en redovisning följt av flera timmar anatomi. Den där "jag-är-så-taggad-på-livet-känslan" jag hade här om dagen har så sakta börjat blekna bort. Det har varit otroligt mycket fakta att bara pressa in i huvudet idag MEN jag får faktiskt inte glömma att det faktiskt är väldigt intressant. Det är ju trots allt det som gör det värt alla timmar av plugg. Så trots att mitt huvud är fullproppat och väldigt segt så har jag ändå humöret uppe!
Egentligen borde jag sätta mig och sammanställa dagens alla anteckningar, men just nu orkar jag bara inte. Så även om jag ligger är med dåligt samvete väljer jag faktiskt en kväll i soffan och skjuter fram alla de där måstena till en annan dag. Nu ska jag vänta in Pontus som snart kommer hem, laga någon god kvällsmat och titta på serier. Puss❤️


TISDAG 6/9

Godkväll!
Idag har jag haft en så himla skön ledig dag. Även Pontus har varit ledig och det gör ju dessutom dagen ännu mysigare. Vi började dagen med en sovmorgon följt av en morgonpromenad i solen. Påvägen hem köpte vi med oss nybakt bröd och efter en dusch hade vi en extra god långfrukost i soffan. Under dagen har jag pluggat, städat, legat och läst ute på balkongen och lagat en supergod lunch. Det blev morotsbiffar med råris och örtagårdssås, som jag måste visa recept på så småningom. I eftermiddag och kväll har jag träffat mina två saknade vänner Cissi och Klara som jag inte har träffat sen innan sommaren. Så nu fick vi äntligen ta igen allt prat över en kopp kaffe och det var så mysigt och verkligen på tiden. Nu ligger jag i soffan tillsammans med Pontus och tittar på kvällens VM-kvalmatch mellan Sverige och Holland. Men om en stund måste jag hoppa i säng för imorgon väntar tidig uppstigning och en lång skoldag 08.30-16.15. Puss och godnatt!❤️

Ett par bilder från dagen:


MÅNDAG 5/9

Hejsan!
Måndag, ny vecka och jag är på världens bästa humör! Jag har en relativt skön skolvecka framför mig, vädret ska enligt prognoserna bli helt fantastiskt, jag ska träffa flera saknade vänner och har en underbar ledig helg framför mig. På onsdag börjar anatomin, en riktigt tung nöta-in-plugget-kurs, men det ska samtidigt bli superkul och jag känner mig bara taggad inför det.
Idag har jag avklarat en redovisning i skolan och slutade dessutom redan klockan 12 så en riktig mjukstart på veckan fick vi. I eftermiddag har jag haft härlig egentid här hemma och fått gjort lite plugg, så nu känner jag mig nöjd och redo för att åka till jobbet. Jag slutar som vanligt 20.15 och ikväll kan jag dessutom sitta uppe lite längre för imorgon har jag självstudiedag, eller egentligen tid för grupparbete. Men jag och min grymma grupp är redan klara så imorgon är jag i stort sett ledig!
Nu måste jag springa till bussen. Puss!❤️


LÖRDAG 3/9 - SÖNDAG 4/9

Godkväll!
Igår hade jag en fullspäckad men så himla bra och härlig dag. Jag jobbade 8-16 och under kvällen hade jag och Pontus planerat en liten datenight ihop, det var så himla längesen. Vi åt en helt magisk trerätters middag på Vinopasta och när vi väl satt där kom vi på att vi faktiskt hade 1 år och 11 månaders-dag, så det var ju passande. När vi kom hem tittade vi på en film som jag en stund senare somnade gott till.
Efter nästan 11 timmars sömn vaknade jag upp pigg och glad min första sovmorgon på hela veckan. Efter en stor brunch begav jag mig till jobbet där jag har spenderat eftermiddagen och kvällen. När jag kom hem hade Pontus gjort iordning mys och efter ett avsnitt av the Blacklist har jag nu krupit ner i sängen. Imorgon väntar en dag full av både skola, plugg och jobb. Godnatt!❤️

Kom hem till ostkaka, glass, sylt och massor pussar av min kärlek.


FREDAG 2/9

Hej!
Vilken härlig dag jag har haft idag, trots att jag tyvärr inte haft några direkta fredagskänslor. Jag gick på helg redan klockan 13 då vi fick sluta tidigare så jag hann hem för att bara ta det lugnt en stund efter skolan. Ikväll har jag träffat mina fina tjejer Sofia och Sofia och det är inte klokt vad jag har saknat dom. Vi hade en riktig räkfrossarkväll och satt bara och pratade i flera timmar. En så himla välbehövlig må-bra-kväll!
Klockan är inte mer än 22 men jag är redan påväg hem. Trots helg står klockan på 06.30 då det är dax för jobb. Så nu säger jag godnatt!❤️


TORSDAG 1/9

Godkväll!
Ytterligare två dagar på fysioterapeutprogrammet har passerat och jag känner mig så glad och nöjd med livet. Vilken härlig känsla det är när man äntligen känner att man hittat rätt!
Idag gick vi i skolan 08.30-16.00 och när vi hade slutat gick en stor del av klassen och handlade för att sedan spendera eftermiddagen och kvällen i Slottskogen. Vi grillade, umgicks och lekte lekar tillsammans. En supertrevlig kväll blev det, jag har verkligen haft turen att hamna i en supergo klass.
Imorgon är det äntligen fredag och jag önskar jag kunde säga att det ska bli skönt att gå på helg. Men jag jobbar hela helgen vilket faktiskt känns ganska tufft just nu, men samtidigt saknar jag min lillkille så jag försöker se det positivt. Nu ska jag släcka lampan och sova! Godnatt❤️

Två bilder från ikväll:


RSS 2.0