NYÅRSAFTON

Hej!
Sista dagen på år 2015 är här och här hemma städas och fixas det för fullt. Jag var uppe tidigt för att titta till min älgstek som stått i ugnen över natten och när jag gick och la mig igen kunde jag inte somna om. Men jag ser så fram emot att få äta min allra första egengjorda tjärlknöl ikväll, håller alla mina tummar för att den blir lika god som när mamma och pappa gör det!
Jag väckte Pontus med godfrukost framför teven och vi såg klart en film vi påbörjade igår. Den hette "McFarland USA" och var så otroligt fin och bra, jag fick gåshud flera gånger! 
Nu har vi storstädat hela lägenheten och jag ska snart ställa mig och göra kvällens efterrätt, kola-pannacotta med karamelliserade pecannötter!
Hoppas ni får en lika fin nyårsafton som jag förhoppningsvis kommer få. Gott nytt år!❤️

Tjärlknöl på älg som stått i ugnen i 9 timmar på 80 grader. La sedan ner den i saltat vatten med gul lök, vitlök och kryddor i 4 timmar!

ONSDAG 30/12

Vilken dag vi har haft idag, jag ligger helt utslagen i soffan just nu. Efter en lång och skön sovmorgon hade jag och Pontus mysfrukost framför teven. Vid lunch-tid åkte vi in till stan med planen att bara småkika lite och sen möta upp David för att hjälpa honom att köpa en ny kostym. Det som vi trodde skulle bli kanske 2-3 timmar blev istället över 5 timmar på stan. När vi kommit hem tog vi bara en liten fika innan vi gick till affären. Idag blev det storhandling igen, fast denna gång inför morgondagens nyårsmiddag. När vi kom hem från handlingen var klockan redan halv åtta och vi var vrålhungriga, så nu har vi avnjutit en god middag framför teven och här tänker vi stanna resten av kvällen! Puss❤️

Bild från vår mysiga morgon:

TISDAG 29/12

Efter frukosten idag satte vi oss på tåget hem till Göteborg. Det känns faktiskt lite konstigt att kalla Göteborg för mitt hem, och inte där mina föräldrar bor. Deras hem är ju faktiskt bara mitt extra-hem numera. Det kändes i alla fall helt underbart att komma hem igen. Vi fick sån energi av det så vi satte direkt igång med både upp-packning, tvätt och lite städning. Under eftermiddagen gav vi oss ut i kylan på en skön långpromenad innan vi gick till affären påvägen hem för att storhandla. Nu ligger vi proppmätta i soffan efter vår goda middag, bakad potatis med hemmagjord räkröra. Om en liten stund ska vi sätta på en film vi länge velat se och plocka fram lite godis! Puss❤️

Vackra Göteborg!


MÅNDAG 28/12

Hej!
Sista dagen hemma hos min föräldrar börjar lida mot sitt slut och imorgon åker vi återigen hem till Göteborg. Även om jag älskar att vara här så längtar jag så himla mycket efter vår älskade lägenhet, där trivs jag så bra tillsammans med världens bästa sambo. Det känns faktiskt lite vemodigt att julen är över och att verkligheten börjar komma ifatt en lite smått. Men än är inte allt över för vi har ju nyår kvar, som jag ser fram emot så himla mycket. 
Idag har vi i alla fall haft en fin dag. Efter frukosten åkte vi in till Alingsås för lite shopping. Sen har vi mest myst runt här hemma, tagit en promenad i kylan och ätit en underbart god middag följt av efterrätt. Senare på kvällen intog vi badtunnan för en stunds avkoppling i värmen. Nu ska vi släcka lampan och sova! Godnatt❤️

Ikväll åt vi ungefär samma rätt som jag åt förra lördagen hemma hos David, det finns ju nästan inget godare än färskpasta med alla möjliga goda tillbehör! 

FREDAG-LÖRDAG-SÖNDAG

Hej! 
Nu har ett par dagar i min hemstad Skövde passerat och jag har haft det jättemysigt och bra. I fredags träffade jag vänner jag inte sett på länge och vi hade en så himla bra förfest hemma hos Felicia innan den traditionella juldags-utgången på Bogrens. I lördags fick vi inte många knop gjorda utan dagen spenderades mestadels i sängen. Men under kvällen kom vi trots allt ut på en promenad följt av pizza till middag och film-mys med Pontus familjEfter lunch idag åkte vi hem till mina föräldrar. Pontus föräldrar var så söta och körde oss, och vi kunde då dessutom ta en mysig fika tillsammans allihop. 
Vi har ätit pappas underbara älg-biffar till middag ikväll och nu ligger vi nerbäddade i soffan framför en film. Puss!❤️

Har bara lyckats få till en enda bild under de senaste dagarna, men den blev i alla fall på mig och min bästa vän David: 

JULAFTON & JULDAGEN

Hej och god jul!
Jag har precis som varje år haft en väldigt fin julafton. Dagen bestod av frukost framför brasan, långpromenad i skogen, julbord, massor fika och julgodis, Kalle anka, julklappar, kvällsbad i badtunnan, julklappsspelet, tomtegröt och ännu mera spel och godis. En som vanligt väldigt mysig dag endast bestående av mys tillsammans med nära och kära. 
Idag har jag njutit av en skön sovmorgon, ätit god långfrukost, duschat, ätit jullunch (visst är det mycket godare dagen efter?) och sen packat ihop mig för att åka till Skövde. Jag sitter nu på tåget för att spendera några dagar hos Pontus familj och det ska bli så himla mysigt. Ikväll ska vi dock träffa våra fina och saknade vänner för den traditionella juldags-utgången. Det var ju så himla längesen jag var ute i Skövde så det ska bli så kul!
Nu är tåget snart framme och jag ska äntligen få pussa på min Pontus igen! Puss❤️



DAN FÖRE DOPPAREDAN

Godkväll!
Det är dan före dopparedan och vi har haft fullt upp hela dagen. Jag var uppe ganska tidigt för att följa med pappa in till stan och göra de sista jul-ärendena. Vid lunchtid var jag, pappa och mamma på gymmet som mina föräldrar tränar på och jag blev helt mållös. Det var ett så himla fint och bra gym och just nu känns Nordic Wellness som jag själv tränar på så himla tråkigt och dåligt. Men jag får passa på att träna här varje gång jag kommer hit! Idag körde i alla fall jag och pappa två pass ihop, spinning och CXworx. Jag var heeeelt slut efteråt och det var så himla skönt! Under dagen anlände även mina syskon så nu ikväll har vi haft familjemiddag med hela familjen samlad för första gången på ett år! 
Nu är granen klädd, köttbullarna rullade, julskinkan står i ugnen och jag har precis lagt in min allra första egna sill. Det blev en blandning med smak av lingon och rosépeppar, jättegott! 
Vi har självklart också hunnit spela Bingolotto och haft/har uppesittarkväll, och nu ska vi provsmaka julskinkan. 
Hoppas alla får en fin jul, det ska jag ha! Puss❤️


TISDAG 22/12

Hej!
Jag sitter just nu på tåget påväg hem till mina föräldrar, för nu har jag också gått på jullov! 
Det var svårt att koncentrera sig på sista föreläsningen av detta året, jag ville bara sluta och gå på välförtjänt ledighet. 
Men nu har jag gjort det och det är med en mysig känsla jag sitter här och längtar efter min familj, min hund, skog, vila och jul. Snart ska jag få njuta av allt det där!

Nu är tåget snart framme så jag ska göra mig redo med all min tunga packning. Puss!❤️

FUDGE MED SALTA MANDLAR

Jag tänkte titta in och bjuda på receptet på den goda fudgen jag gjorde här om dagen, med smak av salta mandlar och choklad. Fudge är bland det bästa godiset jag vet och man kan göra det i så många olika smaker. Men just denna med smak av salta mandlar och choklad blir så himla gott när man får blandningen av både sött och salt. Rekommenderar! Receptet kommer från Jennys matblogg:



MÅNDAG 21/12

Hej!
Måndag och en ny lite extra härlig vecka är här. Jag började min vecka med tidig uppstigning och skola 8-12. Pontus slutade också tidigt så vi åkte hem ihop och lagade lunch tillsammans. Under eftermiddagen har jag varit på gymmet och svettats lite. Det blev ett ganska lugnt men skönt styrkepass. Nu sitter vi och myser i soffan med min favoritkvällsmat, nybakta scones. Pontus har gått på jullov men jag har en föreläsning kvar, imorgon klockan 13-17. Men sen går jag också på jullov och det ska jag fira med att åka hem till mina saknade älskade föräldrar! Det ska bli så himla skönt att få vara ledig på riktigt, lämna plugget åt sidan ett tag och njuta av att träffa alla nära och kära!
Puss❤️

Kvällens mys:

SÖNDAG 20/12

Godkväll!
Idag har jag haft en så skön och lugn dag. Jag vaknade vid halv elva och började dagen med en lång och varm dusch. Sen njöt jag av en god frukost i soffan tillsammans med min Pontus. Vid två-tiden åkte vi till Göteborgs Operan där vi träffade mamma för att gå på min pappas jul-föreställning. Det var så himla bra, verkligen den bästa föreställningen jag sett på länge! 
Efter att bara ha hunnit ätit frukost var vi helt utsvultna vid halv fem-tiden så jag och Pontus köpte med oss pizza hem. Nu ligger vi i soffan och smakar på lite av mitt julgodis jag har bakat samtidigt som favoritprogrammet går på teven, Solsidan. Imorgon börjar vi båda klockan åtta så ikväll blir det tidig läggdags! Puss❤️

Jag bakade salta mandlar-chokladfudge igår som även dom blev magiskt goda. Man måste tro att vi badar i julgodis här hemma just nu, men nästan allt jag bakar ska jag ta med hem till mina föräldrar som vi ska ha på jul!

FREDAG 19/12

Jag kom precis hem efter en mysig kväll tillsammans med mina fina vänner David och Anna. Vi har lagat en helt fantastiskt god middag som vi avnjöt under en hel det ta-igen-prat, följt av lördagsgodis och skräckfilm. Nu ligger jag nerbäddad ensam i sängen, något som inte händer allt för ofta. Men ikväll är Pontus ute så jag får försöka somna själv trots att jag inte gillar det alls. Har alltid varit mörkrädd och känt ett litet obehag av att vara ensam hemma på kvällarna. 
Men det är lika bra jag försöker somna snabbt så ligger han snart här bredvid mig! Godnatt❤️

En inte allt för bra bild på kvällens middag. Men jag kan varmt rekommendera det vi åt hur osmakligt det än ser ut på bilden. Färskpasta, röd pesto, fetaost, soltorkade tomater, halloumi, salami och ruccola. Så enkelt att bara slänga ihop och så otroligt gott!

JULGODIS

Jag bakade två sorters julgodis igår, och båda blev magiskt goda. Det blev hemmagjord toffifee och citronkola. Det blev så gott så jag måste dela med mig av recepten så ni också kan njuta av detta på jul! 

Citronkola: recept från Jennys Matblogg

Toffifee: recept från tidningen Hembakat


FREDAG 18/12

Hej fina fredag! 
Idag är jag ledig, eller jag har självstudiedag, och jag har precis som sist inte ägnat mycket tid åt några studier. Men jag har haft fullt upp ändå med sovmorgon till halv nio, frukostmys tillsammans med Pontus och sen gick jag till gymmet. Jag hade inte riktigt planerat vad jag skulle träna så jag bestämde mig för att bara gå dit och göra precis det jag kände för. Jag hade så otroligt mycket energi och motivation, det var längesen det kändes så otroligt härligt att träna! Det är så skönt att träna utan minsta krav och måsten. Så jag gick nöjd hem efter 30 minuter på crosstrainern följt av lite olika stykeövningar som jag gillar allra bäst. 
Efter lunchen åkte jag och klippte mig och nu är jag återigen korthårig, denna gång vågade jag faktiskt klippa ännu lite kortare än sist. 
Nu ska jag ställa mig köket och baka julgodis innan jag och Pontus ska ha ett riktigt typiskt fredagsmys med tacos och godsaker!
Puss❤️

Har numera nästan axelkort hår!



TORSDAG 17/12

Hej!
Idag har jag haft en så bra dag. Jag hade en intressant föreläsning 8-12 och sen åkte jag hem och lagade lunch. Efter lunchen åkte jag in och mötte upp min syster som äntligen kom på besök, det var så längesen vi sågs. Vi mötte även upp David och gick på stan en stund innan vi tog en mysig fika och välbehövlig pratstund på Condeco. 
Nu har jag precis fått njuta av en stunds rygg-massage av min Pontus och snart ska vi göra iordning lite kvällsmat och krypa ner i soffan resten av kvällen. Imorgon är jag ledig så ikväll kan jag njuta lite extra då jag redan gått på helg! Puss❤️

Som jag har saknat dessa två!

ONSDAG 16/12

Hejsan! 
Idag har jag haft föreläsningar 9-12 och den tiden sprang faktiskt bara förbi. Jag läser fysiologi just nu och även om det är en väldig tung kurs så är den ändå väldigt intressant. Det är ju så mycket lättare att ta sig igenom långa föreläsningar när det handlar om något intressant som man verkligen vill veta mer om!
Efter skolan kom jag hem till Pontus som gjorde lunch till oss, lyx att både ha någon som fixar lunchen när man kommer hem hungrig men att dessutom också ha någon att äta lunchen med. Vi gav oss ut på en riktig långpromenad under eftermiddagen och sen gick vi och handlade. Nu har vi precis ätit kvällsmat och ligger i soffan framför "bonde söker fru". Även om jag inte vill erkänna det så är det ju ett av mina favoritprogram! 
Imorgon börjar jag klockan åtta så ikväll ska jag hoppa i säng tidigt! Puss❤️

Jag tänkte smygstarta med två bilder på vårt fina kök här hemma, som jag tog i höstas. Jag ska visa fler bilder på resten av lägenheten senare men här är i alla fall en lite smygkik!


TISDAG

Hej! 
Idag har jag haft självstudiedag men dagen har inte bestått av en enda minut studier. Jag har dock haft en väldigt fullspäckad och bra dag ändå som började med ett möte inför mitt kommande jobb. Jag har ju inte nämnt att jag faktiskt har fått ett helt perfekt student-jobb på 20% som personlig assistent. Eftersom det bara är 20% är det så perfekt då det blir några extra tusenlappar i månaden men utan speciellt mycket extra ansträngning. 
Efter mötet åkte jag till gymmet där jag och Cissi fick ett arm-pass avklarat (jag som inte ens blivit av med min extrema träningsvärk från förra veckan då vi tränade armar). Efter träningen åkte vi hem till Cissi och lagade lunch, fikade och myste. 
Ikväll har jag stått i köket och bakat lite kakor till jul och sen har jag och Pontus haft kvällsmys. Nu ligger jag nerbäddad i sängen tidigt och tänkte faktiskt sova trots att klockan inte hunnit bli tio. Även om jag vet att jag blir tröttare av att sova lite för många timmar kan jag ändå inte låta bli att njuta av tanken på att klockan inte kommer ringa förens om 9,5 timmar. Godnatt!❤️

Fråga mig inte varför, men vi har alltid haft som tradition att ha syltkakor på jul, hur o-juliga de än är. Men jag älskar det!

FRÅN DE FYRA SENASTE MÅNADERNA

Godkväll!
Jag har haft en fullspäckad dag med föreläsningar 10-15 och direkt efter skolan var jag på gymmet och körde ett riktigt svettigt ben-pass med min fina vän Cissi. Jag och Pontus sitter nu efter kvällsmaten och smuttar på varsin kopp glögg och gottar oss med lite fika framför ett missat avsnitt av "så mycket bättre". 
Jag tänkte ju att jag skulle försöka sammanfatta min senaste tid då jag inte har bloggat här. Jag tänkte försöka hålla det kort men ändå ta det från början till idag:  
I slutet på augusti flyttade jag och Pontus till vår nya fina lägenhet i Göteborg. Vi flyttade in i en trea på Lindholmsallén och jag kan inte ens beskriva hur bra jag trivs här. Jag lovar att jag ska visa bilder på varenda litet hörn så småningom! 
Den 1 september hade jag min allra första dag på Hälsopromotionsprogrammet och såhär i efterhand känns det som att det inte var mer än några veckor sen den dagen, tiden har gått så otroligt fort. Jag har snart läst en hel termin, avklarat 5 tentor och några mindre små-uppgifter och dessutom klarat allt jättebra. Jag har träffat vänner som jag kommer behålla för livet, jag har njutit av mitt liv som sambo med världens bästa pojkvän, jag har pluggat så mycket att jag ibland trott att mitt huvud skulle sprängas, jag har gråtit över stress och skrattat av lycka när något tungt äntligen varit över. Det har helt enkelt varit en berg och dalbana, ungefär så livet brukar vara. Men så här i efterhand så har de senaste månaderna varit bland de bästa i mitt liv! Det känns nästan omöjligt att beskriva allt, jag minns ju knappt allt som hänt den senaste tiden. Så jag tänkte visa alla bilder som tagits och hoppas det kan sammanfatta allt lite bättre! Puss❤️
En bild från då vi var mitt uppe i allt flyttkaos, tänk om man vi inte hade haft våra underbara föräldrar som hjälp oss så mycket!
Firade vårt nya liv som sambos!
Fem tjejer jag klickade med de första dagarna i skolan och än idag sitter vi ihop, världens bästa tjejer!
Många plugg-fikor har det blivit, både för att trösta oss och för att belöna oss!
Andra sittningen, då det var sagotema och vi var utklädda till dvärgar. 
Som sagt, mycket tid med dessa tjejer har det blivit och det har gjort mig så glad!
Bilder från en riktigt lyckad finalsittning!
Jag och Pontus firade 1 år ihop den 3:e oktober med bubbel på vår fina balkong och Göteborgs bästa hamburgare på The Barn. 
Jag missade naturligtvis inte kanelbullens-dag. Jag har blivit helt baktokig sen jag flyttat hemifrån, älskar att fylla frysen med bullar och hembakt bröd!
Bild från en rolig och lärorik kurs då vi bland annat fick experimentera och lära oss en hel del i köket. 
Älskade underbara Göteborg. Jag är så glad att detta är mitt hem!
Sånt här som gör tunga pluggtider lite lättare!
Mitt i allt fick jag nog på mitt långa och framför allt slitna hår så jag gick och blev korthårig. Trivdes faktiskt superbra och ska snart klippa av det igen!
Drink-kväll med tjejerna!
Har självklart hunnit spendera tid med mina gamla älskade vänner också. 
Tenta-plugg!
Men efter allt plugg kommer belöningen!
Spenderade en helg i Varberg på Asia Spa för att fira Pontus pappa Morgan som blev 50 år. En helt underbar helg tillsammans med underbara vänner!
Firade Evelina som fyllde år med en magisk middag!
Har självklart hunnit åka hem till mina föräldrar också emellanåt. Kan inte beskriva hur skönt det är att få komma hem till dom och bara få va ibland.
En riktigt lyckad kväll tillsammans med mina fina tjejer!
Får ju inte glömma bort att nämna all underbar tid jag fått spendera tillsammans med min Pontus. Vad hade jag gjort utan honom i både bra och dåliga stunder!
Och nu är vi plötsligt vid helgen som precis varit. I fredags bjöd jag hem ett gäng tjejer från klassen och njöt av massor god tapas, prat, spel och mys!
Och slutligen, i lördags, då jag hade en underbar dag i solen med Pontus och på kvällen var vi ute och åt middag på Moon Thai och var på Jul på Liseberg tillsammans med Oliver, Julia, Filip och Erika. 

Även om detta bara sammanfattar en liten del av allt så känns det kul att få titta tillbaka på alla bilder och minnas vilken bra tid jag haft! 

JAG ÄR TILLBAKA

Hej!
Det var inte igår, det var närmare bestämt över 4 månader sen och jag måste erkänna att jag saknar att få titta in här och skriva av mig ibland. Det har ju hänt så otroligt mycket i mitt liv sen sist jag skrev så jag vet faktiskt knappt vart jag ska börja. 
Jag har bland annat flyttat till Göteborg, blivit sambo, börjat plugga på Hälsopromotionsprogrammet, lärt känna massor nya och fina människor, och mycket mycket mer. 

Jag tänkte inte skriva så mycket mer just nu utan försöka summera denna missade tid lite senare. För nu ska jag och Pontus städa upp efter vår mysiga tredje-advent-frukost och sen åka in till stan och julhandla! Puss❤️

En bild från igårkväll då vi myste runt på Jul på Liseberg:

RSS 2.0